İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyede yeni göreve getirdiği bürokratların pek çoğu, aynı zamanda şirketlerde yönetim kurulu üyesi olarak da görevlendirildi.
İBB’nin çoğunluk hisselerini elinde bulunan 28 şirketin yönetim kurulları, yapılan atamalarla yeniden şekillendirildi.
Belediye İktisadi Teşebbüsü ( BİT ) olarak da adlandırılan, İBB şirketlerinin pek çoğunda, 21 Mart 2020’ye kadar görev yapacak yeni üyelerle ilgili yönetim kurulu kararları Ticaret Sicil gazetesinde yayımlandı.
İBB’nin en önemli şirketlerinden olan İGDAŞ'ta son Yönetim Kurulu kararlarına göre, görev süreleri sona eden üyelerin yerine yeni atamalar gerçekleştirildi.
Bir milyar 420 milyon TL sermayeli İGDAŞ’a, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut yönetim kurulu başkanı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli yönetim kurulu başkan yardımcısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu yönetim kurulu başkan yardımcısı, Koç Üniversitesinden Zeynep Neyza Akçabay yönetim kurulu üyesi olarak atandı.
İBB’nin ikinci önemli şirketi 422 milyon 249 bin 861 TL sermayeli KİPTAŞ’ta ise İGDAŞ’a yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak atanan Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem, Şişli KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Başkan yardımcılıklarına ise İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin, önceki yönetim zamanında İSKİ Genel Müdür Yardımcısı olan ve görevinden istifa eden Cafer Sezgin getirildi. KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'ne getirilen Ali Kurt da, yeni yönetim kurulu üyesi oldu.
İBB, geçmiş yönetimler zamanında da üst düzey bürokratları İGDAŞ yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. İGDAŞ yönetim kurulu başkanlığı görevini eski Genel Sekreter Hayri Baraçlı yürütüyordu.
İBB’nin şirketleri içinde yönetim kurulu başkan ve yardımcılarına memur maaşlarına ek olarak, 'huzur hakkı' adı altında düzenli aylık ödeme yapılıyor. Halen geçerli olan 29 Mart 2018 tarihli İGDAŞ Yönetim Kurulu karında ücretler konusunda şu bilgi yer alıyor:
"Yönetim Kurulu Başkanına aylık net 14 bin 200 TL., Yönetim Kurulu Başkan Vekiline aylık net 8 bin 950 TL., yönetim kurulu üyelerine aylık net 4 bin 950 TL huzur hakkı ödemesine oybirliği ile karar verildi."
https://halktv.com.tr/gundem/ibbninsirketlerineustduzeyatamalar402624h
CHP'den Yüreğir Kaymakamı hakkında suç duyurusu!83 izlenme
Eski MHP'li vekilden iktidara zehir zemberek sözler!85 izlenme
Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu adliyede birbirine girdi!80 izlenme
Bir öğretmen ders anlatma şekliyle tepki topladı: "Ateş yakar mı? Allah isterse yakmaz"82 izlenme
İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama!64 izlenme
Vali korkutucu tabloyu açıkladı "Kontrol altına alamıyoruz!"49 izlenme
Türklere 2 milyon liraya satılan TOGG bakın Almanlara kaç liraya satılacak!24 izlenme
Son iki ayda 1 Milyon 864 Bin icra dosyası açılmış: Kocaeli’nin 18 yaş üstü nüfusundan fazla39 izlenme