İBB Davası'nda 15. celsede ara karar çıktı. Savcı, 7 kişinin tahliyesini istese de mahkeme heyeti 18 kişinin tahliyesine oybirliği ile karar verdi.
Tahliye edilenler arsında İBB'nin 44 yıllık çalışanı Nazan Başelli de yer aldı. Kararın UYAP sistemine düşüp yansıması beklenmesi nedeniyle cezaevinden tahliye sabah saatlerinde gerçekleşti.
İDDİANAMEDE HAKKINDA TEK BİR SUÇLAMA YAPILMADI
Başelli’nin tutukluluğuna yapılan itirazda konuşan avukatı Ali Durak, 3900 sayfalık iddianamede müvekkiline yöneltilmiş açık bir suçlama bulunmadığını söyledi.
Durak, Başelli’nin kalp hastası olduğunu ve buna ilişkin sağlık raporlarının mahkemeye defalarca sunulduğunu belirtti. Durak, “Bu raporları 16 kez sunduk, şimdi 17’nci kez sunuyoruz” dedi.
İddianameye ilişkin değerlendirmesinde de sert ifadeler kullanan Durak, “Neyle itham edildiğimizi anlamak için ciddi çaba sarf ettik. Ortada ‘hikâye iddianame var” dedi. Gazetepencere'nin aktardığına göre; iddianamede Başellihakkında tek bir suçlama yapılmadı.
44 YILLIK İBB ÇALIŞANI
1963 İstanbul doğumlu olan Nazan Başelli, 1982 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta memuru olarak göreve başladı. O dönem belediye başkanlığı görevini emekli korgeneral Abdullah Tırtıl yürütüyordu.
Başelli, daha sonra Bedrettin Dalan, Nurettin Sözen, Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Topbaş ve Ekrem İmamoğlu dönemlerinde görev yaptı. 1987’de Zabıta Komiser Yardımcısı, 1996’da ise Zabıta Komiseri oldu.
2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü görevine atanan Başelli’nin bir kızı bulunuyor. 44 yıllık zabıta olan Başelli’nin, Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde de terfi aldığı belirtildi.
Tele2 Haber
Yetkili, Bloomberg'e konuştu "AKP'nin yönetimindeki seçkinler rahatsız..."55 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz'dan Erdoğan hakkında olay yaratacak paylaşım: "Bu bir Yüce Divan konusudur"32 izlenme
Dijital altın ya da Bitcoin43 izlenme
Direklere yapıştırılan Atatürk ve ‘Andımız’ çıkartmalarına inceleme başlatıldı!141 izlenme
Adres değişmedi! 1.1 milyar TL’lik hastane ihalesi Kalyon İnşaat'a!121 izlenme
Bomba iddia! "3 general istifa etti, dilekçelerini verdiklerini öğrendim"57 izlenme
TOKİ’nin kurasından Suriyeliler çıktı!60 izlenme
Sevda Noyan 'Silah da gerekir, silah da olur gerekirse' diyerek provokasyona devam etti, Canan Kaftancıoğlu ve Ayşenur Arslan'ı hedef gösterdi !182 izlenme
Milyonluk Mercedes'i olan Diyanet 'milli ürün' önerdi!
Özgürlüğün tadı... IŞİD'den kurtarılan Suriye'nin Menbic şehrinden görüntüler... Çarşaf yakanlar, sakal kesenler...
Rizeliler çay fiyatlarına isyan etti! 'Çay İstanbul'da, Ankara'da daha ucuz'
YHT projesinde usulsüzlükler: TCDD göz yumuyor!