T24'ün kulis bilgisine dayandırdığı haberine göre; Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Faruk Kacır'ın çıkış işlemleri başlatıldı.
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevlerinden istifa etmelerine rağmen belediyeye ait şirket yönetimlerinden ayrılmayan isimlere 2 Temmuz 2019 tarihinde çağrı yapmıştı. Belediyeye ait şirket yönetimlerinde bulunan isimler İmamoğlu'nun çağrısına 15 gün sonra yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile akrabalık ilişkisi bulunan Göksel Gümüşdağ'ın da SPOR İstanbul A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürdüğü belediye iştiraklerinde eleştirilerin odağını oluşturan diğer kişiler şöyleydi:

İstanbul Otobüs A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu.
İstanbul Asfalt Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Bulut.
İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karalı.
KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Macit.
BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Kalkancı.
Metro İstanbul AŞ ile İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Karahan.
İstanbul İmar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adil Karaismailoğlu.
İBB iştiraklerinin listesi şöyle:
İstifa etmeyen isimler tartışma yaratmıştı
Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından belediyedeki görevlerinden istifa ettiğini açıklayan Hayri Baraçlı ve ekibinin belediye şirketlerindeki görevlerine devam etmeleri tartışma yaratmıştı. Bunun üzerine eski İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, istifa ettikten sonra İBB iştiraklerindeki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin kendiliğinden sona erdiğini belirterek, tekraren istifa etmesinin hukuken 'anlamsız' olduğunu söylemişti. İmamoğlu ise belediye iştiraklerinden istifa etmeyen yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Belediye iştiraki şirketlerin yapısı
Yasaya göre belediyeler kendilerine verilen görev ve hizmet alanlarında, ilgili mevzuatta belirtilen usullere göre şirket kurabiliyor. Belediye şirketlerinin kuruluşuna ilişkin usul ve esaslar, şirket organları ve görevleri, şirket yönetiminin oluşturulması, özel şirketlerde olduğu gibi 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi.
Şirketler nasıl oluşuyor?
Belediye iştiraki şirketler genel kurul pay sahiplerinden oluşuyor. Belediye şirketlerinde pay sahibi ise belediye tüzel kişiliği. 5393 sayılı Kanunun 37'nci maddesine göre, belediye tüzel kişiliğinin temsilcisi belediye başkanının kendisi. Belediyenin ortağı olduğu şirketlerin genel kurullarında belediyeyi temsil etmek yetkisi de belediye başkanına olan Ekrem İmamoğlu'na ait.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ibbistirakleriningenelmudurleriistifaettih8734.html
Bilim insanları, binlerce ton portakal kabuğunu bir araziye boşalttılar, 16 yıl sonra olanlara inanamayacaksınız !1318 izlenme
İYİ Parti Ordu adayı Enver Yılmaz'dan flaş iddia: "Evrakları yakıyorlar"30 izlenme
Andımız’a ırkçı diyen HÜDA PAR dün Erdoğan’a destek kararı almıştı, bugün AKP'li isim Andımız için 'Gayrı İslami marş' dedi28 izlenme
Teğmenleri ‘verilmeyen emre itaatsizlikten’ ihraç etmişler!22 izlenme
İETT şoförleri isyan etti: Lütfen bize yardımcı olun60 izlenme
Dövizdeki artışa hiç böyle bakmamıştık… Türkiye bir günde ne kadar kaybetti?61 izlenme
Devletin kafası karıştı! Aynı soru iki farklı yanıt22 izlenme
İstanbul'da bir annenin feryadı 'Çocuklarım aç, 3 aydır kiramı ödeyemedim !'853 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: İşte Esenyurt'taki 'Özyurt' gerçeği
İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi: 'Kamu yararına uygun'
Osmangazi köprüsünde tepki çekecek bir ayrıntı daha ortaya çıktı!
Gözyaşartıcı! Orhan Gencebay: Benim tuzum kuru, aç sefil sanatçılar için mücadele ediyorum