T24'ün kulis bilgisine dayandırdığı haberine göre; Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Faruk Kacır'ın çıkış işlemleri başlatıldı.
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevlerinden istifa etmelerine rağmen belediyeye ait şirket yönetimlerinden ayrılmayan isimlere 2 Temmuz 2019 tarihinde çağrı yapmıştı. Belediyeye ait şirket yönetimlerinde bulunan isimler İmamoğlu'nun çağrısına 15 gün sonra yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile akrabalık ilişkisi bulunan Göksel Gümüşdağ'ın da SPOR İstanbul A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürdüğü belediye iştiraklerinde eleştirilerin odağını oluşturan diğer kişiler şöyleydi:

İstanbul Otobüs A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu.
İstanbul Asfalt Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Bulut.
İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karalı.
KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Macit.
BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Kalkancı.
Metro İstanbul AŞ ile İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Karahan.
İstanbul İmar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adil Karaismailoğlu.
İBB iştiraklerinin listesi şöyle:
İstifa etmeyen isimler tartışma yaratmıştı
Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından belediyedeki görevlerinden istifa ettiğini açıklayan Hayri Baraçlı ve ekibinin belediye şirketlerindeki görevlerine devam etmeleri tartışma yaratmıştı. Bunun üzerine eski İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, istifa ettikten sonra İBB iştiraklerindeki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin kendiliğinden sona erdiğini belirterek, tekraren istifa etmesinin hukuken 'anlamsız' olduğunu söylemişti. İmamoğlu ise belediye iştiraklerinden istifa etmeyen yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Belediye iştiraki şirketlerin yapısı
Yasaya göre belediyeler kendilerine verilen görev ve hizmet alanlarında, ilgili mevzuatta belirtilen usullere göre şirket kurabiliyor. Belediye şirketlerinin kuruluşuna ilişkin usul ve esaslar, şirket organları ve görevleri, şirket yönetiminin oluşturulması, özel şirketlerde olduğu gibi 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi.
Şirketler nasıl oluşuyor?
Belediye iştiraki şirketler genel kurul pay sahiplerinden oluşuyor. Belediye şirketlerinde pay sahibi ise belediye tüzel kişiliği. 5393 sayılı Kanunun 37'nci maddesine göre, belediye tüzel kişiliğinin temsilcisi belediye başkanının kendisi. Belediyenin ortağı olduğu şirketlerin genel kurullarında belediyeyi temsil etmek yetkisi de belediye başkanına olan Ekrem İmamoğlu'na ait.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ibbistirakleriningenelmudurleriistifaettih8734.html
Millet İttifakı İl Başkanlarından zehir zemberek açıklama: "Cumhuriyetimizin 100. yılında yaptığınız bu alçaklığı da unutmayız"30 izlenme
CHP Parti Meclisi Toplandı: Adayların başta Adana, Mersin ve Aydın olmak üzere çeşitli illerde açıklanması bekleniyor.26 izlenme
Barolar Birliği de doğruladı: "Sahte avukatların ne kaydı var ne de stajı"9 izlenme
Bu nasıl vicdan? 78 canın yaşamını yitirdiği otelin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler!31 izlenme
Eğtim İş'ten AKP'ye andımız tepkisi86 izlenme
Özgür Özel "CHP iktidara gelince; Ulaşım 50 TL, Dana kıyma 55 TL, Kuzu pirzola 70 TL, 1 litre rakı 140 TL olacak"26 izlenme
"Diplomasız Erdoğan" sloganı atan 5 genç Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı15 izlenme
Uyuşturucudan tutuklanan AKP üyesi Süleyman Soylu ile doğum günü kutlamış!126 izlenme
Mansur Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na: "Lütfen bir talimat veriniz…"
İBB 23 Nisan’da İmamoğlu’nun koltuğuna oturan Ali Selim’in talimatını yerine getirdi
Suriyeliler, Türkmen gencin boğazını kesti
Corona verileri açıklandı: Vaka sayısı 318.663’e, vefat sayısı da 8.195’e yükseldi!