İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane’deki başkanlık binasından T.C. yazısı ile başkanlık makamındaki Atatürk Portresi’nin kaldırıldığı yönündeki iddiaları reddetti. İBB ayırca, sosyal medya ile bazı basın kuruluşlarındaki yer alan iftiralarla ilgili yasal işlem başlatılacağını açıkladı.
İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam odasındaki Atatürk Portresi’nin bulunduğu yerden kaldırıldığı yönündeki bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve iddialara ilişkin yapılan incelemede; Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Kubilay Bayrak ve Başkan Danışmanı Murat Ongun’un özel asistanı Burcu Ciner tarafından 07 Mayıs 2019 tarihinde Başkanlık makamındaki özel eşyalarla birlikte Atatürk Portresi de ‘şahsa özel' olduğu gerekçesiyle alınmıştır. Aynı yere yeni bir Atatürk Portresi konulmuştur. Cumhuriyetimizin banisi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetinin asılsız haberlere konu edilmesini ve bu tür art niyetli yaklaşımları esefle kınıyoruz” denildi.
Saraçhane'deki İBB binasının girişindeki T.C. ibaresinin kaldırıldığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirten açıklamada, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Başkanlık binasında T.C. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazısı yerinde durmaktadır. Sosyal medyada Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin kaldırıldığı yolunda yapılan mesnetsiz iddialara itibar edilmemelidir. Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye, halkı kin ve nefrete sürükleyerek kaos oluşturmaya yönelik çirkin paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Kulis: "Seçim sonrası oluşacak tablo sıkıntı yaratabilir, bazı bakanlar milletvekili olmak istiyor"38 izlenme
Bodrum tepeleri alev alev yanıyor!53 izlenme
Biraz da gülelim 'Yol yabdııııııııkkkkkkkk !'1363 izlenme
Bursa Osmangazi'deki Meslek Lisesi’nin milyonluk cihazının çalınma anları saniye saniye kameralara yansıdı!57 izlenme
Cami imamından Cuma hutbesinde skandal sözler! "28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan"57 izlenme
Tank Palet peşkeşi 'Uçan Saray' karşılığında mı çekiliyor?175 izlenme
Göz göre göre rakamlarla oynanıyor! Asgari ücret 24 bin TL olacaktı50 izlenme
Uzmanı açıkladı: EYT'liye en düşük emekli maaşı oyunu!45 izlenme
Instagram'ın yerine kullanacakları yerli ve milli Touch App yabancı çıktı
Göztepe-Altay maçındaki ambulans şirketine soruşturma!
Hızlı ve takkeli! Vatandaşa 'şükür' tavsiye eden cübbeli sarıklı şahıs üstü açık son model aracıyla trafikte
Bakan Koca açıkladı: 65.503 yeni vaka tespit edildi, 75.422 kişi sağlığına kavuşurken, 185 kişi hayatını kaybetti!