İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İstanbul’da deprem tedbirleri planları çerçevesinde riskli binaların yenilenmesi için Kiptaş’ı ve bankaları devreye sokarak, sıfır faizli finansman projesi ile kira desteği projesi başlatacaklarını açıkladı.
Deprem Seferberliği adıyla bugün yapılan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra uzman ve yetkililerin yer aldığı toplantıda konuşan Çağlar, bu projeleri ‘İstanbul Yenileniyor Sıfır Faizli Finansman Projesi’ ve ‘Deprem Dayanıklılığı Sıfır Olan Binalar İçin Kira Desteği Projesi’ olarak tanımladı.

Reuters’ın aktardığına göre, yenilenme projesinde “Bankalarca kullandırılacak konut kredilerin faizlerini ödeyeceğiz” diyen Çağlar, kredi anapara üst limitinin 1 milyon lira, vadesinin de azami 10 yıl olacağını kaydetti.
2,9 MİLYAR LİRALIK BÜTÇE
İBB olarak bu proje için 2023 yılında 2,9 milyar lira bütçe ayırdıklarını söyleyen Çağlar, “Bir yılda yaklaşık 14 bin 77 konutun dönüşümünün gerçekleştirilebileceğini öngörüyoruz” dedi.
Çağlar, ayrıca şunları söyledi:
Bu proje üzerinde yaklaşık 1,5 yıldır çalışmaktayız ve deprem öncesi ocak başında belediye meclisine onay için sevk ettik. Ümit ediyoruz ki bu ayki meclisimizde projemiz onaylanır ve en kısa sürede hayata geçiririz.
Riskli binalarda oturan vatandaşlarımızla evlerinin yenilenmesi konusunda Kiptaş’ı, bu dönüşümün finansmanı için de vatandaşlarımızla bankalarımızı yan yana getirme konusunda koordinasyon görevini üstleneceğiz.
İstanbul genelinde yaptırdığımız hızlı tarama testlerinde deprem güvenliği sıfıra yakın ve kendiliğinden çökme riski taşıdığını tespit ettiğimiz 318 adet binada oturan vatandaşlarımıza kiracı ve mülk sahibi ayrımı yapmadan Bakanlık’ın belirlediği limitin üç katı kadar kira yardımında bulunacağız.
Yeniçağ
Sahiplendiği köpekleri istismar edip katletmişti: Ankara'daki kan donduran dehşette cani doktorun cezası belli oldu7 izlenme
Böyle buyurdu yobaz! ‘Kadınlar münafıktır, yönetemez’552 izlenme
CHP'li Özkoç: "Soylu ile ilgili belgelerimiz var, kaçamayacak"31 izlenme
Sorunlu kredi hacmi 1,6 trilyon lirayı aştı17 izlenme
Özel'den Erdoğan'a: "En düşük emekli maaşını asgari ücret yapmadan karşıma gelme"37 izlenme
Dilan Polat Engin Polat davasında flaş gelişme: Hakim dilekçe verdi42 izlenme
Ukrayna’da dünyanın en büyük kargo uçağı bombalandı!61 izlenme
İBB tarihinde bir ilk: 4 çeşit yemek 29 TL!30 izlenme
Ruslar Akkuyu'yu satılığa çıkardı: 25 milyar dolarlık dev projeye ortak aranıyor
Vatandaştan sokak röportajında İslam Tv muhabirine tepki! "Tekbir değil, tedbir, tedbir..."
CHP’den Beykoz Belediyesi’ne baskın iddiasına yanıt
Çocuğa tecavüzden yargılanan imamdan skandal savunma! "15 Temmuz'da camide sela okuduğum için bu olaylar başıma geldi"