BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Okçular Vakfı'nın 14 Şubat tarihinde İBB Şirketi Metro İstanbul’dan 500 bin lira karşılığı aldığı “okçuluk eğitimi” ihalesinden sonra 500 bin liralık yeni bir ihale daha yapıldığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seçime beş gün kala Okçular Vakfı'nın 2729 Mayıs tarihlerinde "Cumhurbaşkanlığı himayesinde" düzenlediği Fetih Kupası'nın reklam ve tanıtım işleri için ihale açtı.
İhaleye tek başına katılan vakıf, kendi düzenlediği etkinliğin tanıtım ve reklam işlerini 500 bin TL karşılığı aldı. Okçular Vakfı İktisadi İşletmesi ile İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj Şirketi arasında seçimden beş gün önce 25 Mart tarihinde sözleşme imzalandı. Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) ise ihale sonucu 10 ay sonra 13 Ocak 2020'de açıklandı.
Fetih Kupası’nın sponsorları arasında Halk Bankası, Türk Hava Yolları, TRT Spor, Spor Toto ile İBB Şirketleri İGDAŞ, İSTAÇ, BOLBİM, Metro İstanbul ve İSTON da yer aldı.
Metro İstanbul’un 2018 yılında yaptığı okçuluk eğitimi ihalesine yine tek başına katılan Okçular Vakfı’na İBB kasasından 350 bin TL ödenirken 2016 yılında da yine aynı tür bir başka etkinlik için de 300 bin TL verildi.
Vakıf, İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj Şirketi’nin 2016 yılındaki “Expo Antalya 2016 Okçuluk Etkinliği Reklam Tanıtım Hizmeti Alımı İşi” ihalesine de yine tek başına katıldı. 300 bin TL'lik bu ihaleyi de vakıf aldı.
Bunların yanısıra Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) kurduğu İbn Haldun Üniversitesi de 31 Mart seçimleri öncesinde ihaleyi kaptı. İBB’nin 12 Mart tarihinde yaptığı reklam ve tanıtım ihalesine tek başına katılan İbn Haldun Üniversitesi’ne 25 bin TL ödendi.
İBB’ye bağlı İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Şirketi 31 Mart yerel seçimlerine bir gün kala yine reklam ve tanıtım ihalesi yaptı. İhaleye tek başına katılan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Dünya Vakfı ile 28 Mart tarihinde sözleşme yapılarak 20 bin TL ödendi.
https://halktv.com.tr/gundem/ibbdenparaaktariminiyalanlayanokcularvakfimegersecimdenoncehe417309h
Göz göre göre rakamlarla oynanıyor! Asgari ücret 24 bin TL olacaktı36 izlenme
‘YSK seçimi iptal ederse 39 ilçede seçim yenilenir’160 izlenme
Pazardaki esnafı ziyaret eden Belediye Başkanı enflasyonun suçlusunu buldu!31 izlenme
HÜDAPAR, Şeyh Sait'i savunmak için herkesin soyuna hakaret etti!32 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: "7 Kasım tarihinde..."167 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 23.867 yeni vaka tespit edildi, 28.543 kişi sağlığına kavuşurken, 229 kişi hayatını kaybetti!57 izlenme
AKP'li eski vekil kazan kaldırdı: "AKP'de mıntıka temizliğine ihtiyaç var"10 izlenme
AKP'den tartışılacak yeni teklif: "Erdoğan ordudan atabilsin"32 izlenme
İmam hatipliler bile imam hatipleri istemedi!
AKP’li başkan danışmanının ‘sorumlu müdür’ olduğu şirkete binlerce lira ödendi!
Veyis Ateş 'devlet bana araba tahsis etmedi' dedi, Sedat Peker cevap verdi! 'Yalan söylüyorsun'
Rusya-Ukrayna savaşı nasıl sonuçlanabilir? İşte senaryolar