Yenikapı’da günlerce sergilenen ihtiyaç fazlası araçlara ilişkin yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.Söz konusu araçlara ilişkin kurulan komisyonda devam eden araştırmada Yenikapı’da toplanan ve şirketine iade edilen 730 araç ile iki seçim arasında iade edilen 517 araç olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sisteminden çıkarılan 1247 aracın durumunu inceliyor.
Sözcü’de yer alan habere göre, Tartışmalar arasında çalışmalarını sürdüren komisyonun Cumhuriyet Halk Parti’li üyesi Ali Haydar Kahraman, iki seçim arası iade edilen ve 104’ünün lüks sınıfta olduğu tespit edilen 517 araçla ilgili yeni bir bilgiye ulaştı.Kahraman, 517 adet kiralık aracın iki seçim arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 performans programına giren 1717 rakamına ulaşmak için iade edildiğini öne sürdü.
Kahraman “Kiralanan, kullanılan, resmi envanterde yer alan kiralık araç sayısındaki uyumsuzluk iki seçim arasında bir dizi önlem alınmasına yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kayyum döneminde 104’ü üst segmentte olan 517 aracın iade edildiği tespit etmiştik. Bu araçların Başbakanlık genelgesi ile yayınlanan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında değil resmi rakamlar arasındaki uyumsuzluğu ortadan kaldırmak için yapıldığı ortaya çıktı” dedi.
https://www.abcgazetesi.com/ibbdeikisecimarasiiadeedilen517aracinsirrine67229
Metin Külünk'ten çok konuşulacak çıkış: Bu üslupla hareket edilirse 1 Nisan sabahı erken seçim konuşulur18 izlenme
Polislikten istifa edip tarikat kurdu, tacizle suçlanıyor! ‘Yanıma çırılçıplak gelmezsen beni anlayamazsın’30 izlenme
Halil Falyalı'nın kasası Cemil Önal lüks otelin önünde infaz edilmişti: Kasetlerin akıbeti merak konusu22 izlenme
'Mahir Polat ilaç almıyor' iddiasına çok sert yanıt!19 izlenme
Maliyeti 9, tarlada 4, markette 40 lira15 izlenme
İBB'de 45 bin işçi için toplu sözleşme imzalandı58 izlenme
Yeni askerlik sisteminde Cumhurbaşkanı'na 'özel yetki' "İstediğini muaf edebilecek!"383 izlenme
Döviz cinsi garantiler kara delik haline geldi!51 izlenme
Trabzon'da Atatürk heykeline balyozla saldıran kişi serbest bırakıldı
Eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan skandal 'özel hastane çetesi' açıklama! "Vicdanen rahatım"
Adıyaman'da, 400 yıllık ağaç içinde 'şeytan var' diyerek yakıldı iddiası!
Yılmaz Özdil: 'Patlamayla ilgili haberlere yayın yasağını Kültür ve Turizm Bakanlığı istedi. Memlekette “kültür” artık bu, yasak!'