İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yargılandığı İBB davasında 2. celsenin 23. duruşması bugün Silivri'de görülecek. Bugünkü duruşmada, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilmesi bekleniyor.
Duruşmanın 22. gününde UYAP sistemine erişilememesi nedeniyle duruşma başlayamamış ve ikinci celsenin bugüne bırakılmasına karar verilmişti.
Davanın 22. gününde, Ekrem İmamoğlu sanıklardan Turgut Tuncay Özbilgin'e soru sormak için söz almış ve iddianamede yer alan "sistem" tanımlamasına tepki göstermişti.
Ekrem İmamoğlu, "Sistem diye bir şey üretilmiş. Bu ifadelerle birlikte iddia makamının yaratıcı üslubuyla literatüre geçmiş" ifadelerini kullanmıştı.
İBB soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in oğlu Sinan Bolak ise İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
Ümit Boyner’in oğlu Mithat Sinan Bolak, "Rüşvet almadım, aracılık etmedim. Suçlamalar varsayıma dayalıdır" dedi.
Ümit Boyner’in oğlu Mithat Sinan Bolak şunları söyledi:
"Kültür AŞ’de Etkinlik Müdürü pozisyonu teklif edildi. Birim müdürlüğünden farklı bir pozisyona başvurdum.
İhale ya da hakediş süreçleriyle ilgili herhangi bir oryantasyondan geçmedim. Bu konularda herhangi bir bilgim ya da tecrübem yoktu. Hatta bu noktada işe ehil olmadığıma dair eleştiriler de yapıldı.
Kültür Etkinlikleri Müdürü sıfatıyla yapmış olduğum işler sebebiyle hakkımda dava açılmadı. Geçici olarak vekâleten Plan ve Organizasyon Müdürü görevi verildi ve görevimi bu şekilde sürdürdüm. Konularla ilgili denetim yapacak bilgi birikimim ve deneyimim yoktu. Görevi istememe sebebim de buydu.
Bir belge getirildiğinde avukatlara ve çalışanlara sorup doğrulayarak imzalıyordum. Sıfırdan hiçbir belge hazırlamadım. İzin alınması gerektiğini veya komisyon kararı olması gerektiğini iddianameden öğrendim. Bunlarla ilgili hiçbir fikrim yoktu.
Sözleşmelerle alakalı firma sahibi ya da yetkililerin hiçbirini tanımıyorum. Hiçbiriyle görüşmedim, yollarımız hiç kesişmedi. Hiçbirinin beyanında da adım geçmiyor.
Çok fazla evrak hazırlanıp imza için önüme getirilmesi nedeniyle yerime başkasının atanması için eposta gönderdim. Bunun üzerine geçici vekâlet görevim sona erdi.
Ağustos 2020’de de Kültür AŞ’den ayrıldım ve istediğim dış ilişkiler birimine geçtim. Yani Kültür AŞ’den ayrılmamın üzerinden bir yıldan az süre geçti. Haziran 2021’de de dış ilişkiler görevimden ayrıldım.
Eşimin eğitimi sebebiyle iki yıl önce yurt dışına taşınmıştım. Önümüzdeki hafta savunma için gelecektim. Anladığım kadarıyla bana eski telefon numaram üzerinden ulaşılmaya çalışılmış. Kararı görünce ilk uçakla hemen geldim.
Rüşvet almadım, böyle bir sürece dahil olmadım. Eylemle ilgili beyanlarda da adım geçmemekte, yalnızca tevdi raporunda adım geçmektedir. Ancak ben fiilen yöneticilik, denetim veya yönlendirme yapmadım. Geçici vekâlet görevim sebebiyle belgeleri imzaladım.
Bir usulsüzlük olsa ve farkında olsam kesinlikle imzalamazdım. Rüşvet almadım, aracılık etmedim. Suçlamalar varsayıma dayalıdır."
Davadan 2 yıl önce geçici olarak yurtdışına taşındığını ifade eden Ümit Boyner’in oğlu Mithat Sinan Bolak, tüm bilgilerini de konsolosluk ve Edevlet üzerinden güncellediğini, eski telefonundan kendisine ulaşılmaya çalışıldığını ancak kullanımda olmadığı için ulaşılamadığını belirtti.
Bolak, "Hakkımda yakalama kararı bu nedenle verilmiş. Öğrenir öğrenmez ilk uçakla mahkemenizin huzuruna geldim" dedi.
Bolak hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.
Hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra gözaltına alınan Ümit Boyner’in oğlu Sinan Bolak savunma yapıyor.
Dilan Polat cezaevinden mektup yazdı: Mektuptaki detay dikkat çekti50 izlenme
Oyuncu Hayal Köseoğlu, İmamoğlu yasağını deldi! "Bu resme bakmak yasak mı?"51 izlenme
AKP'li isim 'Devletin dini adalettir' diyerek partisinden istifa etti46 izlenme
CHP önerdi AKP kabul etti: Belediye tabelaya T.C.’yi ekledi215 izlenme
Sakarya Valisi'nin abisi tarikatçıdan skandal sözler ! 'Açıl kızım. Gelen öpsün, giden...!'728 izlenme
Sümerbank'ın taşınmazı 1 milyar 90 milyon liraya satıldı: Parça parça elden çıkarıldı28 izlenme
Çiftçi krizin eşiğinde!209 izlenme
Rize'de köylülerin nöbeti sürüyor: Ferman padişahınsa dağlar bizimdir73 izlenme