Özgür Özel'in ifadelerinin ardından dün akşam Antalya'nın Belek ilçesinde Av. Mehmet Yıldırım ve yanındaki Mehmet Mithat Turan isimli kişi gözaltına alındı. Antalya'dan İstanbul'a getirilen Mehmet Yıldırım ve kendisine yardım ettiği belirlenen Mehmet Mithat Turan öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Savcılık ifadesi akşam saatlerinde biten Yıldırım ve beraber yakalandığı Turan "yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama" suçundan konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol ile serbest bırakılması istendi.
Savcı sorgunun ardından Yıldırım hakkında “Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama” diğer şüpheli Turan ise “suçluyu kayırma” suçundan adli kontrol istedi. Yıldırım ve Turan için yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi talep edildi. Yıldırım ve Turan, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, avukat Mehmet Yıldırım ve Mehmet Mithat Turan ev hapsi şartı ile serbest bırakıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Ağustos günü Tuzla'da gerçekleştirdiği mitingde İBB borsasının kurulduğunu ve bunun bir avukat aracılığı ile gerçekleştirdiğini söyledi. Özel mitingde "Mesleklerini kötüye kullanan bazı savcılar, elçileri avukatlar aracılığı ile tutuklularla görüşüp 'Şunları söyleyeceksin, şu kadar da para vereceksin' diyerek bir çetenin İBB Davası borsası oluşturduğunun kanıtlarının da elimizde olduğunu Türkiye'ye ilan ediyorum. Bir avukat, adı M.Y. Tam adını vereyim Mehmet Yıldırım. Bir avukatın, bir avukatın gezip şirketleri, 'Sana da şu gelebilir, bu gelebilir. Şöyle yaparsan seni kurtarırım.' dediğini, bazı tutukluların aileleriyle temas kurduklarını, hatta bugün içeride olan bir tutuklunun geçmişte bunlarla görüştüğünü, bu avukatın dediği parayı bankadan çektiğini, dekont elde, bu avukatın yolladığı kişilere banka şubesinde teslim ettiğini, tarih belli, saat belli, dekont belli, kamera kayıtları orada ve bu kişilerin bu parayı alıp avukata götürdüklerini, avukatın bir savcının ismini açıkça söyleyerek 'Bu ifadeleri şu gün bu kişi gelip şu ifadeyi verecek' dediğini, bu dediğinin gerçekten de o dediği gün olduğunu, bu ispatla diğerlerine bir şeyler yaptırdığını, yetmez, bu kişileri telefonda kısa da olsa savcıyla görüştürdüğünü elimde kanıtım var. " ifadelerini kullandı.
Murat Ongun paylaştı: İBB soruşturmasındaki tanık Orhan Cevahiroğlu'nun yalan ifade verdiği ortaya çıktı31 izlenme
Meral Akşener'den yeni yıl videosu 'Adil, bereketli, çevreci ve huzurlu yarınlara uyanmak için 'İyi Bir Dilek Tut' Türkiye'm!'62 izlenme
Pandemide Cumhurbaşkanlığı tıbbi harcaması 10 kat arttı! Sarayda 'şahsına özel' hastane mi var?53 izlenme
Morgan Stanley’den kritik Türkiye analizi: Merkez Bankası faizi ne kadar artıracak?24 izlenme
Cengiz korudaki ağaçları kuruttu!203 izlenme
'Türkiye, DSÖ’nün ‘koronavirüs’ saydığı vakaları ‘kuş gribi’ olarak bildiriyor!'228 izlenme
"Eşitlik koca bir tantanadır" diyen AKP'li Çamlı: Tavuğa horozluk yaptıramazsın55 izlenme
Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir canlı yayında rahatsızlandı37 izlenme
Zamlar tufan gibi, dur durak bilmiyor! Çayın hemen ardından Türk kahvesi ve şekere de zam geldi!
"Topuklayan Efe"ye tepkiler sürüyor! Özgür Özel'den Erdoğan'a Aydın önerisi
Kırşehir Şeker Fabrikasını alan kişi, hangi siyasetçinin akrabası çıktı?
Yurttaş enflasyon altında ezildi: Kredi borcu 60 bini aştı