Kamuda tasarruf tedbirleri ve vergi paketiyle ilgili tartışmalar sürerken dün Ticaret Bakanlığı'ndan Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) ve ihracatçı birliklerine 'tasarruf tedbirleri' genelgesi gönderildi.
Harcamaların bütçe sınırları içinde kalması ve ek ödenek talebinde bulunulmaması istenen tedbirler içinde kuru pastaya kadar detay verilmesi dikkat çekti.
Genelgenin 'organizasyon' alt başlıklı bölümünde TİM ve/veya ihracatçı birliklerince gerçekleştirilen tüm organizasyonların ihracatın geliştirilmesi amacına yönelik olması istenirken, "çay, kahve, meşrubat, kuru pasta veya çok küçük atıştırmalık ikramı hariç yemek, PR, koreografi, kokteyl, sanatçı, sunucu, dışarıdan hizmet alımı yoluyla video/fotoğraf çekimi, host/hostes vb harcama yapılmaması" talimatı verildi.
Gerçekleştirilecek eğitim, konferans, zirve, seminer, sempozyum, toplantı ve benzeri her türlü faaliyetin uzaktan erişim yöntemiyle yapılması şart koşulan genelgede, ödül törenlerinde ödüllerin maliyetinin yüksek olmamasına dikkat edilmesi, plaket vb işler yaptırılmaması istendi.
"Yılbaşı ve bayram dönemlerinde ajanda, takvim, plaket, hatıra, hediye, eşantiyon ve benzeri malzemelerin alımı, basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır" denilen genelgede, TİM Başkanı veya TİM adına görevlendirilecek TİM Başkanvekili/TİM Yönetim Kurulu üyesi ile Birlik yönetim kurulu başkanları veya Birliği temsilen görevlendirilecek başkan yardımcısı hariç olmak üzere, ülke istisnası olmaksızın herhangi bir unvan/makam tarafından uçak ile yapılacak seyahatlerde “Business Class” yerine, “Economy Class” bileti kullanılacağı aktarıldı.
Genelgede ayrıca, TİM ve birliklere "Günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacaktır" talimatı verildi.
Sözcü
İmamoğlu'ndan Ferdi Zeyrek'in kızına mektup!13 izlenme
"Kör Kahin" olarak bilinen Baba Vanga, yeni felaketi şu sözlerle duyurdu: 2022'de ikinci ölümcül virüs gelecek.31 izlenme
Manisa Vali Yardımcısı'ndan lüks cip önünde silahlı poz51 izlenme
CHP aday tanıtım toplantısında Hatay adayı boş bırakıldı: Lütfü Savaş katılmadı42 izlenme
AKP’nin dağıttığı maskelerle ilgili şoke eden iddia… Meclis’e taşındı133 izlenme
Mahkeme kayyumu haksız buldu: Ahmet Özer'e ödenmeyen maaşı faiziyle ödenecek95 izlenme
İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanlığı'na yanıt! "İBB ailesine saldıranlar beklenmedik bir güç görecek"38 izlenme
Erdoğan hedef gösterdi, kaymakamın korumasının silah çektiği CHP'li genç tutuklandı!177 izlenme
YSK’dan açıklama! İşte yenilenen İstanbul seçiminin maliyeti
Dikkat çeken iddia! Reza Zarrab'ı ABD'de hangi sanatçılar ziyaret etti? 'Adlarını yavaş yavaş söyleyeceğim'
İçişleri Bakanlığı, hilafet çağrısının yapıldığı belediye aracı için soruşturma izni vermedi!
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Üç askerimiz şehit oldu