Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin, 20242025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri ikinci toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılıyor.
Toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, hükümetin zam teklifini "2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için 9; 2025'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam önereceğiz" diye açıkladı.
Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Masaya taraflar olarak değil paydaşlar olarak oturduk. Kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresi yapıldı. Müzakere aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
Tarafların uzlaşısıyla başarıyla neticelendireceğiz.
967 madde üzerinden görüşmeleri sürdüreceğiz.
20242025 toplu sözleşmeleri çerçevesinde kamu işveren heyeti olarak 2024 yılı ilk 6 ay için 14, ikinci 6 ay için 9, 2025 ilk 6 ay için 6, ikinci alı 5 olarak teklifimizi açıklıyorum.
2024 Ocak ayında enflasyonu dikkate aldığımızda yüzde 42'yi bulan artış öngörülmüştür. 2024'ün ikinci altı aylık dönemde kümülatif artış yüzde 54'ün üzerinde olacaktır. Temennimiz odur ki, paydaşlar da uzlaşı içinde imzalayalım.
Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin teklifini onaylamalarının mümkün olmadığını söyledi. Yalçın, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisinin 10 puan altında olan teklifin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Ali Yalçın, süreçten beklentilerinin anlaşma çıkması olduğunu da belirtti.
Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan MemurSen, 2024 için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.
Konfederasyon, 2025 için ise 6'şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.
Kaynak: Gerçek Gündem
Et yiyemeyen halk makarnaya yöneldi174 izlenme
'TRT, Şampiyonlar Ligi için 100 milyon euro verdi' iddiasına yalanlama40 izlenme
Hamas'a Hizbullah'a serbest İmamoğlu'na yasak! Diyarbakır Surları'na İmamoğlu pankartı asan CHP'liler gözaltına alındı!36 izlenme
İlkokul öğrencisinin durağa astığı yazı okuyanın yüzüne tokat gibi çarptı!47 izlenme
TÜBİTAK kayıtları çözdü! Güllü'nün ölümünde şok ses kaydı ortaya çıktı! Annesinin arkasından kan donduran sözler23 izlenme
Flaş itiraz: Ölüler oy mu kullandı?99 izlenme
Can Atalay'ın ailesinden milletvekillerine mektup: Meclis'i göreve çağırdılar15 izlenme
Niyet belli oldu: Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak!18 izlenme
2026 yılı bütçesi açıklandı: Vergiler yine faize gidecek
Çocukluk da lüks oldu: Hafta sonu maliyeti 1.500 TL’yi aşarak rekor kırdı
Fahrettin Koca canlı yayında aşı oldu, aşılamanın başlayacağı tarihi açıkladı
Menzil Cemaati'nde miras kavgası yurt dışına taştı: Müritler dergâhta birbirlerine bıçak çekti!