HÜDA PAR, "Bugün gelinen noktada, zorunlu eğitimin yapısal sıkıntıları göz ardı edilemeyecek boyuta ulaşmıştır. Öncelikle, zorunlu eğitim sistemi bireysel özgürlükleri kısıtlayan bir yapıya sahiptir. Öğrenciler ve veliler, eğitim sürecinde kendi tercihlerine uygun alternatif yolları seçme hakkından büyük ölçüde mahrum bırakılmaktadır. Bu durum, farklı yeteneklere ve ilgi alanlarına sahip bireylerin aynı kalıba sokulmasına neden olmakta, alternatif eğitim modellerinin gelişimini de engellemektedir" açıklamasını yaptı.
HÜDA PAR Genel Merkezi, zorunlu eğitimle ilgili yazılı açıklama yaptı. Zorunlu eğitimin bugün gelinen noktada yapısal sıkıntılarının göz ardı edilemeyecek boyuta ulaştığı ileri sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
Öncelikle, zorunlu eğitim sistemi bireysel özgürlükleri kısıtlayan bir yapıya sahiptir. Öğrenciler ve veliler, eğitim sürecinde kendi tercihlerine uygun alternatif yolları seçme hakkından büyük ölçüde mahrum bırakılmaktadır. Bu durum, farklı yeteneklere ve ilgi alanlarına sahip bireylerin aynı kalıba sokulmasına neden olmakta, alternatif eğitim modellerinin gelişimini de engellemektedir.
Öte yandan, zorunlu eğitimin standart ve tek tip bir müfredata dayalı olması, mesleki eğitimin geri plana itilmesine yol açmıştır. Akademik başarı odaklı bu yaklaşım, gençlerimizin iş gücü piyasasına uygun beceriler edinmesini zorlaştırmakta ve ara eleman ihtiyacını karşılamada yetersiz kalmaktadır. Diğer taraftan herhangi bir meslek sahibi olmayan vasıfsız gençlerimizin iş bulması zorlaşmaktadır. Zorunluluk, eğitim ortamlarında verimi düşürmekte ve öğrenciöğretmen ilişkilerini zedelemektedir.
Bugün ülkemizde üniversite sınavına giren öğrenci sayısı 3 milyonu aşmış durumdadır. Oysa özellikle lise eğitimi zorunluluk kapsamından çıkarılsa hem üniversite kapılarında yaşanan yığılmanın önüne geçilecek hem de üniversite mezunu işsizler ordusuna yenilerinin eklenmesi engellenecektir."
Sözcü
Gündem yaratacak iddia: Sedat Peker cephesinden Sinan Ateş açıklaması142 izlenme
Göz göre göre çevre felaketi: AKP'li vekilin madeninde tepki çeken görüntü! İnceleme başlatıldı15 izlenme
Yeni Şafak yazarından çok konuşulacak seçim itirafı113 izlenme
İBB Meclisi'nde Hiranur Vakfı protestosu! "Bunu yapan herkes şerefsiz"53 izlenme
AKP’li Yenişehirlioğlu ‘Takmaya devam edeceğim’ dediği Rolex saati sakladı61 izlenme
'Osmanlı İmparatorluğu'nun uçağı var mıydı yok muydu' sorusuna verilen dehşet cevaplar !2705 izlenme
Kanlı cephelerden medeniyete... Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk49 izlenme
Konaktan tasarruf yok35 izlenme
“Lübnan’dan gelenlere kapımız açık” diyen Erdoğan’a CHP'den tepki: "Babanın tarlasına mı davet ediyorsun?"
Yüzde 100 zam kapıda! Asgari ücret yine eriyip bitecek
Türkiye'nin en borçlusu olan AKP'li belediye 15 Temmuz anmasına 705 bin lira harcadı!
İşte Muharrem İnce'nin izlenme rekorları kıran efsane TBMM konuşması !