Türkiye gündemi sahte diploma ile çalkalanıyor. eDevlet'e sızan bir çete sahte diplomaları devletin sistemine işledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının eimza soruşturması kapsamında hazırladığı iddianamede yer alanlardan birisi de HÜDA PAR'lı Ferhat Uzun.
DW'den Tuğba Tekerek'in haberine göre iddianamede Uzun'un sahte diploma sahibi olduğu yer alıyor. Savcılık iddianamesinde Uzun'un Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden sahte diploma sahibi olduğu savunuluyor.
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre Uzun diplomanın oluşturulduğu 3 Mart 2024 tarihinde telefonunda tam 11 defa mezun belgesi sorgulama işlemi yapmış.
Ancak Uzun ifadesinde bunu tesadüfen öğrendiğini, Mezuniyet kaydı olduğunu Umut Kervanı isimli bir yardım derneğine üyelik işlemleri esnasında edevletten mezun belgesi sorgulama işlemleri yaparken fark ettiğini savundu.
Savcılık iddianamesinde Uzun'un gazeteye kayıp diploma ilanı verdiği bilgisi yer alıyor. Bu uygulama fiziki bir diploma talep edilmeden önce yapılması gereken bir işlem olarak biliniyor.
Skandal detaylardan birisi de Uzun'un telefonunda inşaat mühendisi olarak kayıtlı olan kişiye attığı mesaj. Mesajda diplomanın ardından 'meslektaş olduk' dendiği görüldü:
İDDİALARI REDDETTİ
Uzun hakkındaki iddiaları reddetti. Diploma için ise savunması, "Ne edevletten indirildi, ne kullanıldı, ne herhangi bir yere verildi" ifadelerini kullandı. Skandal mesaja ise, "Bu mesajı kimin attığını, emin olun bilmiyoruz" yorumunda bulundu.
HÜDA PAR tarafından yapılan açıklamada Uzun ile partinin ilişkisinin kalmadığı belirtildi:
Deprem bahane zam şahane! Bir zam daha geldi...42 izlenme
Türkiye kendi vatandaşına çok pahalı, Avrupalıya çok ucuz!62 izlenme
Pera Palas’ta rüya gibi Cumhuriyet Balosu38 izlenme
İzmir'in kurtuluşuna günler kala, İzmir'de Yunan konsolosluğu böyle açıldı!172 izlenme
İstanbul’da bir askeri alan daha imara açılıyor!431 izlenme
Almanya’da iki Türk kadına ırkçı saldırı: Sadece Türkçe konuştukları için…85 izlenme
Rusya, Türk üreticilerden meyve ithalatını askıya aldı!35 izlenme
Mansur Yavaş hakkında bahane arıyorlar12 izlenme
Yeldana Kaharman’ın otopsi raporunu ortaya çıkaran gazeteciye soruşturma!
İmamoğlu: "Tuzla’nın belediye başkanını Allah’a havale ediyorum. Tuzla halkına ve İstanbulluların vicdanına havale ediyorum"
Antrenöründen tokat yiyen sporcu konuştu: "Ben istedim"
RTÜK'ten bağımsız medyaya ceza!