Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasada yer alan “Atatürk ilkeleri” maddesi Hüda Par’ın rahatsızlığı nedeniyle çıkarıldı. AKP’liler “muğlaklık var” diyerek teklifte yer alan kritik düzenlemeyi çıkardı.
Böylece Hüda Par’ın karşı çıktığı düzenlemede geri adım atıldı. AKP’li komisyon üyeleri Orhan Yegin, Seydi Gülsoy, Hüseyin Altınsoy, Ejder Açıkkapı ve Ertuğrul Kocacık tarafından verilen önerge ile Basın İlan Kurumu’yla ilgili maddede önemli değişiklik yapıldı. Teklifin ilk halinde yer alan ve gazete, dergi ile internet haber sitelerine yönelik ‘basın yayın ilkeleri’ düzenlemeden çıkarıldı. Çıkarılan metinde, Basın İlan Kurumu’nun, basın yayın ilkelerine aykırılık gerekçesiyle resmi ilan, reklam kesme cezası vermesi düzenleniyordu.
Basın yayın kuruluşlarının uyması gereken ilkeler arasında “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı yayım yapılamaz” yer alıyordu.
‘DAYATILAN RESMİ İDEOLOJİ’
Hüda Par’ın hukuk birimi adına yapılan açıklamada “Yeni torba yasa teklifine eklenen ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı yayın yapılamaz’ hükmü; yalnızca basın ve ifade özgürlüğünü daraltan bir düzenleme değil, aynı zamanda Türkiye’de yıllardır topluma dayatılan resmî ideolojinin yeniden tahkim edilme girişimidir” denildi.
Sözcü
MHP'li başkan adayı tecavüzden tutuklandı, ortalık karıştı!98 izlenme
Zamlardan sonra düğün takıları da değişti! Damada ayçiçeği yağı ve çay taktılar!61 izlenme
Mansur Yavaş’tan bir destek paketi daha!77 izlenme
5 bin kişi hastanelik oldu, tek bir açıklama yapılmadı! Bir ilçe diken üzerinde44 izlenme
RTÜK'ün susturmaya çalıştığı Can Ataklı, iktidarın halktan para toplama kampanyasını yerden yere vurdu !313 izlenme
Albayrak, 139 bin lira maaş alan genel müdürü savundu!163 izlenme
Evren Devrim Zelyut: "AKP’nin içinde Şimşek’ten oldukça rahatsız olanlar var"34 izlenme
CHP'den 'erken seçim' açıklaması: Net tarih verildi!21 izlenme