Avrupa Birliği'nin eski Türkiye raportörü ve Hollanda Milletvekili Kati Piri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması üzerine Twitter'dan paylaşımlarda bulundu.
Erdoğan'ı tebrik eden Avrupa liderlerine tepki gösteren Kati Piri, şu ifadeleri kullandı:
"Sırf sığınmacı akınının önüne geçmek istediğiniz için otokrat Erdoğan'ı tebrik ediyor, ona 'dostum' diyorsunuz. Tabii ki siyasi tutuklular, demokrasi hayali kuran Türk gençliği ve ezilen azınlıklar umurunuzda değil. Erdoğan'ı tebrik eden bütün Avrupa Birliği liderlerine soruyorum: Batı değerlerini savunan ve demokrasi için oy veren 25 milyon muhalif seçmen için de bir mesajınız var mı?"
KATI PIRI KİMDİR
1979 doğumlu olan Kati Piri, Hollanda İşçi Partisi üyesidir.
2014 ile 2021 arasında Hollanda'nın Avrupa Parlamentosu temsilcisi olarak görev aldı.
Görevi esnasında Türkiye raportörü olan Kati Piri, Türkiye aleyhinde raporlar hazırladı. 2021'den beri Hollanda meclisinde milletvekilidir.
Yeniçağ
Emekli polis 'kâğıtları bugün ben toplayacağım'diyerek kâğıt toplayıcısını pompalı tüfekle vurdu!44 izlenme
Rant için, Türkiye’de olmayan bakanlığa taahhütname yazdılar!157 izlenme
Habertürk canlı yayınında görülmemiş olay! Fiyatlar üzerinden Ticaret Bakanı övülünce sunucu kendini tutamadı32 izlenme
AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı "Araplar iyi ki var!"564 izlenme
Fakir fukaranın parasını yurt dışı seyahatlerde harcadılar18 izlenme
İran’dan 3 milyon kişi Türkiye’ye göç edebilir12 izlenme
Hizbullah’tan tutuklanıp Kızılay yönetimine giren isim kamudan milyonlarca liralık ihaleler almış31 izlenme
Eski Bakan Pekcan için, ilginç iddia: “Şirketi, bakan olduktan sonra kurdu”33 izlenme
Cem Küçük hızını alamıyor: Önce ihbar etti sonra "ifadeye çağırılacaklar" dedi
Erdoğan'ın çocukluk arkadaşı böyle konuştu: "20 senedir yaptıklarını görüyoruz. Sonradan baya değişti. Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz"
Çanakkale Boğazı'nda tanker arızası! Gemi trafiği geçici olarak askıya alındı
İBB Başkanı İmamoğlu 31 Mart-23 Haziran 2019 arasında yaşadıklarını anlattı "Bu halk demokrasi dersi verdi, her ülkede olmaz"