Hollanda polisi, tahliye edilen Afganların tutulduğu askeri üste çıkarılan bir protestoyu bastırdı.
Göstericiler, salı günü Amsterdam’ın 85 kilometre doğusunda bulunan Harskamp köyündeki üssün dışında araba lastikleri yakarak Kabil’den getirilen mültecilerin ülkelerinde barındırılmasını protesto etti. Protesto yerinde, “Önce bizim halkımız” ve “Harskamp bize ait” gibi sloganlar duyuldu.
Yetkililer, 250 kişilik protestocuyu köpek eğitmeni polisler ile dağıttı. Ancak bir polis sözcüsü hiç kimsenin tutuklanmadığını veya kimseye para cezasının kesilmediğini söyledi.
Şu anda Kabil Havaalanı’ndan getirilen yüzlerce Afgan mülteci, Harskamp’ta tutulan 800 mülteci de dahil olmak üzere Hollanda’daki 3 askeri üste tutuluyor. Hollanda Savunma Bakanlığı’nın bildirisine göre, Afgan sığınmacılar için bir yeni kamp alanı daha kuruluyor.
Nagehan Alçı’dan Rasim Ozan Kütahyalı’ya dava: Artık can güvenliği tehlikede29 izlenme
'Kızıl Kâbus' 4 ili sardı! Çanakkale'de her gün bir yeni orman yangını9 izlenme
'Gezi' soruşturmasında ifade veren 9 ünlüye tek bir soru sorulmuş!21 izlenme
Türkiye'de eğitim işte bu hale geldi !337 izlenme
Taliban Pencşir’i tamamen ele geçirdi37 izlenme
Hububat Konseyi tarih verdi! "Temmuz ayından itibaren kıtlıkla karşılaşabilir"35 izlenme
Erdoğan, HÜDA PAR'la anayasa değişikliğini konuşmuş31 izlenme
İmamoğlu cezaevinden mesaj gönderdi: "Fotoğraflarımı özgür bırakın"9 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.602 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.270.299’a, can kaybı da 47.882’ye yükseldi!
Ensar Vakfı önüne 'Çocuklarımızı tarikat ve cemaatlerden kurtaracağız' pankartı asıldı
Şeriat isteyenler Afganistan'da 3 Türk gencinin çektiği bu videoyu izlesin: Canlarının istediğine atıyorlar sopayı!
Sağlıkta çağ atladık: 1.5 yıl sonraya kolonoskopi günü verildi!