Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın eşi Hasan Pekcan’ın yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden dezenfektan satın aldığı ortaya çıkmış, Pekcan bakanlıktaki görevinden alınmıştı. HKP avukatları da 22 Nisan’da suç duyurusunda bulunmuştu.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında yeni iddiaların ardından “Görevi Kötüye Kullanma”, “İrtikâp”, “Zimmet” ve “Kamu Görevlisinin Ticareti” suçlarını işlediği gerekçesiyle dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Ruhsar Pekcan’a dair medya organlarında çıkan ve yine öncekine benzer bir usulsüzlük yaptığından dolayı yeni bir suç duyurusunda bulunmamız gereği hâsıl olmuştur” denildi.
“ZİMMET SUÇU”
Dilekçede, Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanlığı görevine getirildikten sonra kiraladığı daireye bakanlığın bütçesinden 380 bin TL harcaması hakkındaki haber hatırlatıldı ve Pekcan’ın eşi ile ortak olduğu şirketin gümrüklerde yüzde 8, rakiplerinin yüzde 18 oranında KDV ödemesi hakkında ise, “Ruhsar Pekcan bakanlık görevini kullanarak eşi lehine zimmet suçu işlemeye de devam etmiş gözüküyor” denildi.
HKP avukatları dilekçede Ruhsar Pekcan hakkında soruşturma yürütülerek kamu dava açılması talep edildi.
“BENİM ŞUAN OTURMUŞ OLDUĞUM EVİN FİYATI BİLE 380 BİN LİRA DEĞİL”
Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı.
Çolak şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Ticaret Eski Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında bir suç duyurusunda daha bulunduk. Biliyorsunuz daha önceden eşinin şirketindeki dezenfektanları bakanlığa satması ortaya çıktı ve Tayyip Erdoğan da bu bakanı görevden almak zorunda kaldı. Fakat sonradan bu bakanın suçları gündeme geldi.
Bu suçlardan bir tanesi, kendisi bakan olur olmaz bakanlığın karşısında kiraladığı dairenin dekorasyonunu yapıyor 380 bin liraya. Bu 380 bin lira gerçekten uçuk bir rakam ve bakanlık bütçesinden yaptırıyor. Benim şuan oturmuş olduğum evin fiyatı bile 380 bin lira değil. Bir iç dekorasyon nasıl bu kadar olur. Onu çok fazla irdelemesek bile sadece bakanlık bütçesinden bu masrafları yapması bakan açısından suç oluşturur.
Kaldı ki kendisi bakanlık görevinden alındıktan sonra daireyi boşaltması istendiği halde de:“O kadar masraf yapıldı ki iki ay sürem daha var burada kalayım” diye pişkin pişkin kamu malı hırsızlığına devam ediyor. Sanki cebinden yapmış gibi masrafları.
Bu nedenle Ruhsar Pekcan hakkında TCK’nin 250. Maddesinde öngörülen irtikâp suçundan suç duyurusunda bulunduk. Çünkü 380 bin liralık harcamayı kamuya yıkmıştır.
Bunun dışında KDV hırsızlığı noktasında da TCK 247’de öngörülen zimmet suçundan. Kamu Görevlisinin Ticaret yapması da suçtur. TCK 259’da suç olarak tanımlanmıştır. Ve usulsüz atamaları nedeniyle de görevi kötüye kullanmak suçlarından Halkın Kurtuluş Partisi olarak suç duyurusunda bulunduk.”
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/hkpdenruhsarpekcanailiskinsucduyurusuh180882.html
Şubat ayı kartlı harcamalarında rekor31 izlenme
Jandarma İmamoğlu'nu merdivenden itti! "Merdivenden aşağı düşecektim. Beni kim itti az önce? Bir daha yapmayın. Hakkınızda suç duyurusunda bulunurum"45 izlenme
Kriz silsilesi genişliyor: Anadolu Ajansı Sedat Peker haberindeki AKP'li isimleri sildi!120 izlenme
Doktordan skandal 19 Mayıs mesajı! Tepki yağdı!246 izlenme
AKP'li Metin Külünk, Erdoğan'ın diplomasının olmadığını itiraf etti!: 'Peygamberlerin de yoktu, siyaset diploma ile yapılmaz'578 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanlığı dövize endeksli mevduat planını açıkladı62 izlenme
Fatih Altaylı cezaevinden Cumhur'un oy oranını açıkladı!25 izlenme
Öğrenciler Silivri’den böyle ayrıldı! CHP'li vekiller öğrencileri yalnız bırakmadı29 izlenme