Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Hırsız AKP, işbirlikçi YSK’ sol ganı atan kadınlar
hakkında, sloganda suç unsuru olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
16 Nisan referandumu sonuçlarına itiraz için Ankara’da yapılan basın açıklaması sırasında, “Hırsız AKP, İşbirlikçi YSK” sloganı atan kadınlar hakkında sürdürülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, kadınların attığı sloganın suç unsuru barındırmadığına vurgu yaparak, takipsizlik kararı verdi.
Sakarya Caddesi’nde 18 Nisan 2017’de toplanan bir grup kadın, referandum sonuçlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında, “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK” şeklinde slogan atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyurusu üzerine 3 kadın hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda verilen kararda, bu sloganın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Alenen Aşağılama” niteliğinde değerlendirilmesinin mümkün olduğuna dikkat çekildi. Ancak, bu slogana benzer nitelikte olan daha önce yapılan bir soruşturmanın konusu olan “Hırsız, Katil AKP” sloganı için Adalet Bakanlığı’nın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Alenen Aşağılama” suçunun şartlarının gerçekleşmediği gerekçesiyle soruşturma izin vermediğinin altı çizildi.
Aşağılama suçu da yok
Şüphelilerin avukatlarından Sercan Aran, müvekkillerinin attığı sloganın düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmesinin doğru bir karar olduğunu savunarak, “Biz bugüne kadar birçok dosyada AKP’nin bir siyasi parti olduğunu, AKP’nin herhangi bir siyasi parti gibi eleştirilebileceğini, bunun da ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettik. Ancak iktidar partisi olan AKP’ye yönelik eleştiriler ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni Alenen Aşağılamak’ suçu kapsamında değerlendirilerek davalar açıldı. Bu karar her ne kadar Adalet Bakanlığı’nın görüşüne dayanmakla aslında bu AKP’ye hırsız demenin ve YSK’yi eleştirmenin ifade hürriyeti kapsamında kaldığını göstermektedir” dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/883707/_Hirsiz_AKP__suc_degil...__Hirsiz_AKP__isbirlikci_YSK__slogani_atan_kadinlara_takipsizlik.html
Amerika’da yaşayan Türk, bir günlük UBER kazancıyla sepeti A'dan Z'ye doldurdu!33 izlenme
Belgeleriyle: Silopi’deki araziler AKP’lilere yok pahasına verildi!210 izlenme
Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin izi siliniyor!270 izlenme
Dolandırıcılık davası Bilal Erdoğan’ın vakfına uzandı!92 izlenme
Yükseliş sürüyor: Dolar 13 lirayı euro da 15 lirayı aştı!50 izlenme
Onlarca kişiyi hapse attıran virüsün FETÖ'cü yazılımcısı, cezaevinden çıkarak Türkiye'yi terk etti!46 izlenme
AKP’lilerin usulsüz taleplerine göz yummadı: Görevinden alındı!18 izlenme
Başakşehir’de Murat Kurum’a protesto! Kanal İstanbul sorusunu yanıtlamadı: "Ben şu anda kendi evimde kalamıyorum"30 izlenme
AKP il başkanının partinin parasını çaldığını iddia eden yardımcısı görevden alındı!
Adalette bazen güzel şeyler de oluyor! Herkese hukuk dersi veren kadın savcı, başsavcı yapıldı
Embriyo Üretim Merkezi’nin kapısına kilit vuruldu! 15 bin damızlık ineği kestiler!
Fatih Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi!