Apple'ın en büyük iPhone üreticisi olan Tayvan merkezli Foxconn, Hindistan'daki fabrikasında aşırı yağışlar nedeniyle iPhone üretimini durdurdu. Foxconn'un Chennai kenti yakınlarındaki tesisinde meydana gelen şiddetli yağışlar, üretim faaliyetlerini etkiledi.
Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'deki yağışlar sonucunda en az iki kişi hayatını kaybederken, bölgedeki önemli bir havalimanının pisti sular altında kaldı. Foxconn'un Tamil Nadu'daki iPhone fabrikasında çalışan yaklaşık 35.000 kişinin durumu belirsizliğini koruyor. Şirketin üretime ne zaman devam edeceği henüz net değil.
Foxconn, dünya genelinde Apple'ın en büyük tedarikçisi konumunda bulunuyor ve özellikle Asya'daki dev fabrikalarında iPad ve iPhone üretimi yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda Hindistan'a yatırım yaparak üretim tesislerini genişleten Foxconn, bu bölgedeki varlığını artırmıştı. Apple ve Foxconn ise konuyla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi.
CHP'den Akın Gürlek hamlesi34 izlenme
Flaş iddia! ‘Bağdadi’den sonra IŞİD Sözcüsü de öldürüldü’162 izlenme
Mansur Yavaş'tan cemevi saldırılarına ilişkin açıklama: “Sürecin bizzat takipçisi olacağım”69 izlenme
Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası rezervlerindeki devasa erimenin nedenini açıkladı33 izlenme
‘Enflasyonu düşük göstermek için marketleri arayıp fiyatları indirttiler’83 izlenme
Bu İddia Doğruysa Vay Halimize! 9 Hastaneyi Soruşturmadan Kim Kurtardı?54 izlenme
Milyonlar ay sonunu getiremezken AKP'de patlak veren kriz saç baş yoldurttu25 izlenme
Ayasofya ibadete açıldıktan sonra sessiz sedasız o yeri kapattılar!66 izlenme
Diyarbakır’da lojmanda kalan bekar öğretmenlere ‘genel ahlak’ uyarısı! "Yasal işlem başlatılacak"
Papa, Hristiyanları birleştiren ayin için neden İznik'e geliyor?
Rektör hükümdarlığını ilan etti! Tam itaat istedi 'mutlak irademe baş kaldıran' diyerek hakaret ve tehditler savurdu
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zam tepkisi: "Sen devlet mi yönetiyorsun, evcilik mi oynuyorsun?"