'HEM CEBİMİZE ZARAR HEM SAĞLIĞIMIZA'
Greenpeace Akdeniz Program Direktörü Avukat Deniz Bayram, yeniden faaliyete başlayan santrallerle ilgili yaptığı açıklamada santrallerin hem sağlığımıza hem de cebimize zarar verdiğinin altına çizerek şunları söyledi:
“7 yıl boyunca çevre yatırımlarını gerçekleştirmedikleri için kapatılan termik santrallerin bazı üniteleri yeniden faaliyete başladı. Bu santrallerin kısmen açılması ile ilgili hangi kriterlerin uygulandığı, bu santrallerin hangi çevre yatırımlarını gerçekleştirdiği konusunda belirsizlik mevcut... Söz konusu santraller miadı dolmuş, hem sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkımızı ihlal eden hem de ekonomik olarak büyük bir yük oluşturan santraller. Bu santrallerin yıl içindeki arıza sürelerine baktığımızda ne kadar verimsiz olduklarını ve Türkiye’nin elektrik arzını güvenceye almaktan uzak oldukları açıkça görülüyor. Söz konusu santrallere neden arızalı olduklarında bile milyonlarca lira teşvik ödemesi yapılsın? Arıza yapan sağlık düşmanı santrallere ödenen milyonlar, bunun yerine Türkiye’de sağlık sistemine, temiz enerji üretim sistemlerine ve geleceğimize yatırılabilir.”
Bu santrallerin halk sağlığını tehdit ederken teşvik ödemesi almaya devam etmeleri Greenpeace tarafından Danıştay’a taşındı. Söz konusu dava devam ediyor.
Kredi faizleri katlandı24 izlenme
Bilişim uzmanı skandalı ortaya çıkardı: 7 milyon hayalet seçmen!34 izlenme
Sedat Peker'den peş peşe paylaşımlar! "Bugünkü misafirimiz Cihan Ekşioğlu"105 izlenme
AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin'in Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili iddialarına cevap gecikmedi!122 izlenme
İsrail bu kez de Mülteci Kampı’nda bulunan camiyi vurdu! Ölü ve yaralılar var27 izlenme
Dolar günlerdir aynı seviyede! Kur 27 lira sınırına demirledi16 izlenme
Erdoğan 'provokatör' demişti: Prof. Dr. Ayşe Buğra en etkili bilim insanları arasında gösterildi42 izlenme
Turhan Çömez Saray'dan AKP'li vekillere giden telefonu açıkladı56 izlenme