Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sekiz muhalefet milletvekilinin iktidarın uygulamaları ile ilgili 17 soru önergesini "Cumhurbaşkanlığı’nın görev alanına girmemektedir" diye yanıtladı. Oktay’ın görev alanına girmediğini iddia ettiği önergeler arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan hareketle hazırlanan bir önerge de yer aldı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte gensoru ve sözlü soru hakkı milletvekillerinin elinden alınırken en önemli denetim mekanizması yazılı soru önergeleri oldu. İktidar, yazılı soru önergelerinin büyük bölümünü yanıtsız bırakırken çoğunu da yasal süresi geçtikten sonra yanıtlıyor.
Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da kendisine gönderilen 17 soru önergesine “Cumhurbaşkanlığı’nın görev alınana girmiyor” yanıtını verdi. Oktay yanıtında, “Bakanlıkların görev ve yetki alanına giren önergeleri, ilgili bakanlık yanıtlamaktadır” dedi.
Oktay, CHP’li Fethi Gürer, Sezgin Tanrıkulu, Cengiz Gökçel, Uğur Bayraktutan, Alpay Antmen ile HDP’li Züleyha Gülüm, Gülistan Koçyiğit ve Muazzez Orhan’ın önergelerini bu şekilde yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın “Görev alanımıza girmiyor” dediği önergeler arasında, HDP’li Züleyha Gülüm’ün Kanal İstanbul projesine yönelik önergesi de yer aldı. Gülüm, bu önergesinde, “Ekoloji ve kent örgütlerinin yanı sıra derneklerin, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin de içinde yer aldığı Kanal İstanbul’a karşı kampanya ile konunun uzmanları ve bilim insanlarının itirazlarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Mutlaka yapacağız' ısrarının arkasında ne var?” sorusunu yöneltti.
https://www.birgun.net/haber/herseyekarisiyoramaisonergeleregelincegorevalaninagirmiyor288846
Boğaziçili öğrencilerden, atanmış AKP'li rektör Melih Bulu'ya 'Yuh Yuh' klibi!106 izlenme
Sosyal medyada Atatürk’e hakarete tutuklama!129 izlenme
Özgür Çelik'ten kongre soruşturmasına ilk tepki: "İstedikleri maşaları devreye soksunlar!"36 izlenme
Emekli vatandaş Diyanet'e sordu: "Mesela 4 kişi bir koyuna girebilir miyiz?"46 izlenme
Görülmemiş kıyak!84 izlenme
Savcılık, Özgür Özel'in dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenleyerek bakanlığa başvurdu!23 izlenme
AKP konuyu kapattırdı: Devlet hastanesinde binlerce ilaç kayıp!531 izlenme
İBB operasyonunda 8 tutuklama28 izlenme