“Sızıntı sonrası çekilen görüntülere göre, dökülen sülfürik asit saatli çeşmeden boşalan suyun aktığı açık kanala karışıyor. Bu kanaldan ya kanalizasyona gidiyor ya da bahçe sulanmasında kullanılıyor. Kanal dereye, dere de Fırat’a bağlanıyor” diyen Saymaz, konuyla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 21 Ağustos 2019’da kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek, Anagold’u suçsuz bulduğunu yazdı.
Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, olayla ilgili hazırlanan raporda Anagold’un acil müdahale ekibi tarafından 10 dakika gibi kısa sürede müdahale edildiği iddia edilse de İliçli avukat Aziz Bingöl sülfürik asitin yarım saat yolda kalıp suya ve toprağa karıştığını belirtti.
“Bu olaydan iki yıl sonra Çöpler Altın Madeni’nde 20 ton siyanür sızıp toprağa aktı. Sonuç? Sülfürik asit soruşturmasında olduğu üzere yine kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. İki iş güvenlik uzmanı çevreyi kirletmekten kusurlu bulunduysa ön ödeme ile yırttılar!”
Saymaz, “Demek ki… Uluslararası bir maden şirketiyseniz, yanınıza yandaş patronu aldıysanız, muhtardan tut da futbol kulübüne kadar herkesi bağladıysanız, her çevre suçunu işleyebilirsiniz. İlçenin orta yerine sülfürik asit dökebilir… Toprağına siyanür karıştırabilirsiniz. Milyonlarca ton toprağın kaymasına ve dokuz işçiyi yutmasına yol açabilirsiniz” diye sitem etti.
Tele1
Asgari ücret ve emekli maaşında son düzlük: Uzman isim rakam verdi39 izlenme
Falyalı soruşturması kapsamında gözaltı sayısı artıyor42 izlenme
Alkole büyük zam geldi!33 izlenme
'Ali Erbaş ile Din İşleri Yüksek Kurulu arasında kavga' iddiası: 'Cevap verirsem ağzım bozulacak, küfür çıkabilir'29 izlenme
‘6 yaşında çocukla evlenilebilir' sözlerini protesto ettiği için yargıç karşısına çıktı!469 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.394 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.095.390’a, can kaybı da 44.301’e yükseldi!112 izlenme
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi: Öğrenciler, Kur’an mealini okumaya başlayınca ateizm ve deizme yöneliyor59 izlenme
İstanbul Fatih Karagümrük'te sokak röportajı yapmaya çalışan muhabir, Türk vatandaşı bulamadı22 izlenme