“Sızıntı sonrası çekilen görüntülere göre, dökülen sülfürik asit saatli çeşmeden boşalan suyun aktığı açık kanala karışıyor. Bu kanaldan ya kanalizasyona gidiyor ya da bahçe sulanmasında kullanılıyor. Kanal dereye, dere de Fırat’a bağlanıyor” diyen Saymaz, konuyla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 21 Ağustos 2019’da kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek, Anagold’u suçsuz bulduğunu yazdı.
Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, olayla ilgili hazırlanan raporda Anagold’un acil müdahale ekibi tarafından 10 dakika gibi kısa sürede müdahale edildiği iddia edilse de İliçli avukat Aziz Bingöl sülfürik asitin yarım saat yolda kalıp suya ve toprağa karıştığını belirtti.
“Bu olaydan iki yıl sonra Çöpler Altın Madeni’nde 20 ton siyanür sızıp toprağa aktı. Sonuç? Sülfürik asit soruşturmasında olduğu üzere yine kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. İki iş güvenlik uzmanı çevreyi kirletmekten kusurlu bulunduysa ön ödeme ile yırttılar!”
Saymaz, “Demek ki… Uluslararası bir maden şirketiyseniz, yanınıza yandaş patronu aldıysanız, muhtardan tut da futbol kulübüne kadar herkesi bağladıysanız, her çevre suçunu işleyebilirsiniz. İlçenin orta yerine sülfürik asit dökebilir… Toprağına siyanür karıştırabilirsiniz. Milyonlarca ton toprağın kaymasına ve dokuz işçiyi yutmasına yol açabilirsiniz” diye sitem etti.
Tele1
Gerici uygulamalara bir yenisi daha eklendi: Açık alanda alkol yasağı kararı61 izlenme
6 Şubat'ta 6 saniyede yıkılmıştı! 78 canın gittiği yerde ruhsatsız inşaat iddiası18 izlenme
Maaşlar buharlaşıyor: Asgari ücretlinin 3.798 lirası eridi24 izlenme
O derneğe skandal izin!142 izlenme
Türk Tabipleri Birliği'nden koronavirüs raporu! "Kararlar sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda alınıyor"67 izlenme
Erdoğan, 12 Eylül cuntasının tutukladığı belediye başkanı Terzi Fikri'yi hedef aldı!52 izlenme
İstanbul'da vahşet! Öğretim görevlisi Aylin Sözer yakılarak öldürüdü65 izlenme
TTK, kendi maden ocağını denetliyor!33 izlenme
Megaflasyon: Osmangazi Köprüsü ‘küçük harcama’ymış!
Akademisyenin maaş feryadı: "Maaşım 77 bin lira, ev kirası 50 bin lira. Gel bu maaşla geçin"
AKP'li belediye yurttaşı karanlığa gömdü, şirkete huzur getirdi!
Sedat Peker'in iddiaları sonrası sessizliğe gömülen AKP'li Tolga Ağar'dan CHP’li Tuba Torun'a suç duyurusu!