Alınan bilgiye göre, bugün Bingöl’den 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Bitlis Tatvan sınırlarında düştü. Helikopterde bulunan 9 askeri personel şehit oldu, 4’ü ise yaralandı.
Şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.
TÜRK ASKERİ VATANDAŞINA KURŞUN SIKMAZ
Erbaş tümgeneral rütbesiyle 2016 yılında 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı olarak görev yapıyordu.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana’da Sabancı Merkez Camii’ndeki cenaze törenine katılan Osman Erbaş, “Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller” diyerek bağırmıştı. Şehit ailelerine sarılıp “Ağlamayın” diyerek teselli eden Erbaş, “Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz” demişti. Erbaş’ın, 3 şehidin ailesine sarılıp teselli etmesi sırasında duygulu anlar yaşanmıştı.






http://www.krttv.com.tr/gundem/helikopterkazasindasehitolankorgeneralerbasin15temmuzdakih66257.html
Kırklareli’ndeki felakette can kaybı arttı: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor36 izlenme
Son yağma... Adım başı para yazacak!12 izlenme
Tutuklanan Mehmet Pehlivan'dan ilk mesaj19 izlenme
AKP bir büyük ihaleyi daha seçtiği müteahhide özel davetle verdi!42 izlenme
645 ilacın temininde sıkıntı yaşanıyor!54 izlenme
Soylu ile FETÖ meselesi yüzünden atışan AKP'li Mehmet Metiner'in Fethullah'ı savunduğu video!94 izlenme
Erdoğan logolu gazete sahibine Erdoğan’a hakaretten soruşturma!170 izlenme
Beyaz Saray'da Gizli Servis tarafından bilinmeyen cisim bulundu40 izlenme