Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu kentlerden biri olan Adıyaman'da bugün açıklamalarda bulundu. “Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava nedeniyle ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum" diyen Erdoğan'a siyasilerden ve vatandaşlardan tepki geldi: Helal etmiyorum!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adıyaman'ı ziyaret etti. Erdoğan burada yaptığı açıklamada Adıyamanlılardan 'Helallik' istedi. “Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava nedeniyle ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum" diyen Erdoğan'a siyasi partilerden ve sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi. Twitter'da #helaletmiyorum başlığı Trend Topic (TT) oldu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Deprem vergilerini amacı dışında kullananlara, inşaat lobilerine milyonlar akıtanlara, binlerce insanın donarak ölmesine neden olanlara, AFAD ve Kızılay'ı arpalık olarak kullandıranlara, imar afları çıkaranlara hakkımızı helal etmiyoruz” denildi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından, “Sayın Erdoğan, helalliği kalanlardan değil ihmaliniz yüzünden vefat edenlerden istemeniz gerekiyor. Sadece helallik isteyip sorumluluktan da kaçamazsınız. İlk 48 saatteki gecikmeler nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetti?” sorusunu yöneltti.
Türkiye İşçi Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, “Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız” ifadeleri kullanıldı.
Twitter'da '#helaletmiyorum' etiketi kısa sürede birinci sıraya yükseldi.
Gerçek Gündem
Özgür Demirtaş'tan 'ensonhaber'in Teğmen Ebru Eroğlu'nun görseline sert tepki! 'Bu görsel için Allah belanızı versin"37 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 13 bin 700’den fazla aileye okul kıyafeti desteği22 izlenme
Emin Çölaşan: En büyük yolsuzluklar işte böylesine basit bir yöntemle hasıraltı ediliyor43 izlenme
Seçime saatler kala İBB’de dikkat çeken devir!342 izlenme
Dolar rekor üstüne rekor kırınca, Erdoğan'ın sözleri yeniden gündem oldu! 'Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim ben. Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var!'96 izlenme
Salim Güran'ı Meclis'te ağırlayan AKP'li Galip Ensarioğlu'ndan açıklama41 izlenme
Ankara'da sarıklı cübbeli ders!458 izlenme
Seçil Erzan'ın mesajlarında Fatih Terim detayı: "Yaranmak için değil, onun parası"26 izlenme