Kamu bankaları, ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına iki ay önce ‘Hazine’den aldığı’ parayı bağışladı.
Depremzedeler için düzenlenen ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki kamu bankaları ve kuruluşlardan toplamda 50,5 milyar TL bağış sözü geldi. Beş kamu bankasının toplam yardım miktarı 41 milyar TL oldu.
Neredeyse bütün kamu şirketlerini elinde bulunduran TVF, iki ay önce üç kamu bankasının her biri için 20 milyar liranın üzerinde sermaye artırmıştı. TVF’nin yönetim kurulu başkanıysa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
10 ilde büyük yıkımın oluştuğu depremle ilgili dün ATV, Fox TV, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8 dün akşam ‘Türkiye Tek Yürek’ başlığıyla ortak canlı yayında bağış kampanyası düzenlendi. Toplanacak yardımlar, AFAD ve Kızılay’a verilecek.
Yayın sonunda toplam 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı.
Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Merkez Bankası yaparken, Türkiye Varlık Fonu’ndaki Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da 1 milyar lira bağış sözü verdi.
TVF’nin bu bankaları sermaye enjeksiyonuyla senelerdir beslediği biliniyor. TVF, iki ay önce üç büyük kamu bankasının her biri için 20 milyar liranın üzerinde sermaye artıracağı bildirmişti.
Varlık Fonu, Mart 2022’de Ziraat Bankası’na 21,8 milyar TL, Halkbank ve Vakıfbank’a 13,4’er milyar TL, Ziraat Katılım’a 900 milyon TL sermayeyle destek sağlamıştı.
Yine TVF’ye bağlı Türk Telekom, THY, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Sigorta da 2 milyar lira, Turkcell 3,5 milyar TL bağış yapacağını açıkladı.
Yani başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu TVF’ye bağlı kuruluşların toplam yardım miktarı 52,5 milyar TL oldu.
halktv.com.tr
MEB’in niyeti, açıklanan listeyle anlaşıldı: 23 proje okulun 16’sı imam hatip183 izlenme
‘Yenidoğan Çetesi’nden sonra şimdi de diyaliz çetesi! Yatağa bağımlı hastalar, usulsüz şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere sevk ediliyor30 izlenme
Hayaldi gerçek oldu: Numaratörlü ucuz et kuyruğu!48 izlenme
Özlem Çerçioğlu'nun AKP'ye geçişinin arkasında imar rantı mı var?17 izlenme
CHP’den Erdoğan'ın Körfez ziyaretine çok sert açıklama: "Ülkenin varlıkları Körfez ülkelerine peşkeş çekiiyor"27 izlenme
Atatürk'ün 1925 yılında kurduğu Türkiye'nin ilk kereste fabrikası tarihe karıştı59 izlenme
Sokak röportajlarıyla bilinen Arif Kocabıyık tutuklandı28 izlenme
Kahramanmaraş’ta 5.3 büyüklüğünde deprem51 izlenme