Gebze Belediyesi’ne ait barınağın önünde çöp konteynerinde öldürülmüş çok sayıda köpek ve kedi bulunmasının ardından tepkiler devam ediyor.
HKP avukatları, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve sorumlu veteriner hekimler hakkında "görevi kötüye kullanma", "5199 sayılı Hayvan Koruma Kanununa muhalefet" suçlarından Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Dilekçede, özetle şunlar kaydedildi:
"Son zamanlarda bir hayli artan hayvana şiddet vakaları, hayvanlara yönelik zulüm hız kesmeden devam etmektedir. Çünkü AKP, failleri hayvana şiddete yönlendiren ve eylemlerinin cezasız kalacağına dair güvence veren sokak köpeklerinin kitlesel imhası kanununu çıkartmıştır. Hayvan refahını sağlama konusundaki sorumluluklarını yerine getirmemiş, tam aksine sokak hayvanlarını hedef gösteren açıklamaları ve dezenformasyon ile hayvanlara yönelik zulmün, şiddetin, işkencenin ve katliamın çoğalmasına sebep olmuştur.
Kısırlaştırma ve aşılama programları uygulanmamış, hayvanlar aç susuz bırakılmış, yaşam alanlarından koparılarak ölüm kampı barınaklara hapsedilmiştir. İşkence, tecavüz ve katliam suçlularına hak ettikleri cezalar verilmemiş, kafasına kürekle vurularak öldürülen ya da sokak ortasında boğularak katledilen köpeklerin; asansörde tekmelenerek öldürülen veya apartmanın dördüncü katından atılan kedilerin, ölüm kampı barınaklarda açlıktan birbirini tüketenlerin, karanlık odalarda can çekişmekte olan dostlarının yanına atılan yeni masum bedenlerin ve acı hikayelerine tanıklık ettiğimiz sayısız hayvanın hesabı sorulmamıştır.
Ne yazık ki hayvan katliam yasası çıktıktan sonra belediyeler hızla usule, yasaya ve vicdana aykırı olarak barınaklara talimat vererek sokaklardan kedi ve köpekleri toplatmış ve işkencelerle bu masum savunmasız canlıları katletmeye başlamıştır. Tüm bu anılan nedenlerle; hem 5199 sayılı Kanun, hem de Türk Ceza Yasası kapsamında inceleme yapılarak sorumlu kişilerin cezalandırılmasını, konuyla ilgili inceleme yapılmasını talep ediyoruz."
Tele1
Sinan Çetin'in oğlundan sonra, Milletin a...koyan Mehmet Cengiz'in oğluna da ceza yok !607 izlenme
Ziraat Katılım, Hadımköy şube adını 'Kanal İstanbul' olarak değiştirdi37 izlenme
Ayçiçek yağı fiyatları yine zamlandı! İşte A101 ve BİM’de yağ fiyatları54 izlenme
Her şeyle ilgilenen bakan öğretmenlerin maaşını ödemeyi unuttu22 izlenme
CHP’li Kılıç: Bilal Erdoğan’ın arkadaşı ormanları talan edecek87 izlenme
Akşener’e verdiği çiçek sonrası sürülen öğretmen: "Çiçeği diğer tarafa verecektin dendi"42 izlenme
Büyük skandal: Hatay’da fay hattı geçen araziye hastane yapılacak!46 izlenme
İstanbul metrosunda yolcular arasında tevhid bayrağı tartışması: ”Gençleri provoke edemezsin. Bu bayrağı istediğim yerde açarım”28 izlenme
Eren Bülbül 22 yaşında
AKP'nin gizli planını açıklayıp baskın seçim için tarih verdi
İmamoğlu Silivri'den milyonlara yapay zekâ ile seslendi: "Millet, tüm tuzakları ezip geçeceğini göstermiştir”
Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışan mühendislerden uyarı: Apartman inşaatı bile daha ciddi yürütülür