Anasayfa1
21 Mart 2018 ( 246 izlenme )
Reklamlar

Haydar Baş: Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son günlerde alevlenen 'Atatürk' tartışmalarını değerlendiren Baş, "Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır. Atatürk Türk milletini esaretten kurtarmıştır. Ezanlarımız okunuyorsa, alnımız secdeye değiyorsa Atatürk sayesindedir'' dedi

İstanbul Bakırköy'de seçim standını ziyaret eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son günlerde alevlenen 'Atatürk' tartışmalarını değerlendiren Baş, "Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır. Atatürk Türk milletini esaretten kurtarmıştır. Ezanlarımız okunuyorsa, alnımız secdeye değiyorsa Atatürk sayesindedir. Kimse Atatürk'ün tırnağı olamaz" şeklinde açıklamalar yaptı.

Mustafa Kemal'in inançlı bir insan olduğunu vurgulayan Haydar Baş, "Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak ve bu amaçla milleti devlete düşman etmek isteyenler, bu devletin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e 'dinsiz' iftirası atıyor. Atatürk hafız bir insan. O kendisini, 'Ben cihat Müslümanıyım'şeklinde tarif ediyor. Atatürk ömrü boyunca haçlı ordularına karşı savaşmış ve büyük zaferler elde etmiştir" dedi.

Haydar Baş, Atatürk'ün Cumhuriyetin kurucusu olduğunu söyleyerek,"Cumhuriyeti getirene 'dinsiz' dediler. Peki kardeşim saltanat ile İslam'ı yaşamak mümkün de Cumhuriyet ile İslam'ı yaşamak mümkün değil mi? Bu camiler ne, bu İmam Hatip okulları ne, bu ilahiyat fakülteleri, Kur'an Kursları ne. Bunların hepsinden bu Cumhuriyet döneminde biz dinimizi öğrenmiyor muyuz? Bu yalanlara da son vereceğiz" şeklinde konuştu.

Her fırsatta Atatürk'e saldıran Yandaş Medya'nın Haydar Baş'ın bu söylemlerini saçmalık olarak nitelendirdi.

Yeni Akit yaptığı haberde Haydar Baş için saçmaladı ifadelerini kullanırken, sosyal medyada birçok kişiden beğeni alan Haydar Baş'ın açıklamaları ilgi gördü.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/haydarbasataturkbuulkeninkurtaricisidirh82720.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa'da küçücük çocukları çırılçıplak şekilde soğuk suyla yıkayıp hortumla döven cani baba tutuklandı! Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçinin ismini savcılığa kimin verdiği ortaya çıktı! Emekli teyze açtı ağzını yumdu gözünü: "Belediyeleri süpürmüşler görmüyor mu? Emeklilerin parasına göz dikiyor. Ne Erdoğan ne Şimşek doğru konuşmuyor" Felaket göz göre göre gelmiş! AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi 'yağmur suyu kanalı ihalesini' iptal etmiş!