Cenaze törenlerinden sonra gelenek olarak verilen taziye yemekleri de hayat pahalılığının kurbanı oldu.
Taziye yemekleri 100150 bin TL’ye dayanınca, Ankara’nın Balâ ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Buran, Kaymakam Ali Yıldırım, Emniyet Müdürü Mevlüt Erdem Tülek, Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdinç Karakaş, Müftü Ömer Faruk Altun ve muhtarlar bir toplantı yaptı.
Taziye yemeklerini kaldırma kararı alınan toplantının ardından, Başkan Buran’ın imzası ile vatandaşların cep telefonlarına gönderilen SMS’te, “Bu kurala uyulup uyulmayacağının denetleneceği” vurgulandı.

“Hayırlı bir iş için” bir araya geldiklerini söyleyen AKP’li Balâ Belediye Başkanı, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, “Yüzde 99.99, zengin de fakir de taziye yemeklerinden muzdarip. Hep birlikte yemek işini ortadan kaldıracağız. Bizim olmadığımız yerde, siz müdahale edeceksiniz. Yemek işinden Balâmızı kurtaracağız. Belki diğer ilçelere de örnek olacağız. Taziye yemeği 100150 bin TL’yi buluyor. ‘Bir yemek bile vermedi’ derler diye, kredi çekip yemek veren hemşerilerimizi biliyoruz” dedi.
Balâ Kaymakamı Ali Yıldırım, ise şunları dile getirdi: “Belki adamın maddi durumu yok. Eli sıkışık. Zor ama bu kültürün içinde ‘ben de eksik kalmayayım’ diyerek belki kredi çekerek bu yemekleri karşılamak durumunda kalıyor. Bizler ön ayak olalım ama muhtarların desteği önemli.”
Müftü Ömer Faruk Altun ise Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, “Bir yakınını kaybetmenin üzüntü ve sıkıntısı içinde olan cenaze sahiplerinin, taziye için gelen misafirlere yemek hazırlayıp sunması ilave bir telaş ve sıkıntıya sebep olacağından mekruh görülmüştür” fetvasını hatırlattı.
Nefes
Sağlık Bakanlığı açıkladı: Türkiye'deki toplam can kaybı 3.081, toplam vaka sayısı 117.589 oldu!99 izlenme
Erk Acarer açıkladı 'Sansür yasasına yarı yarıya ‘Sedat Peker’ yasası da diyebiliriz'78 izlenme
CHP'lilerden sonra komşuları da Kılıçdaroğlu'na sırt döndü9 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun mesajına tepki yağdı16 izlenme
Afyon Belediye Başkanı belediyenin girişine mal varlığını astı44 izlenme
Seçil Erzan mağduru böyle kandırmış: Fon aldığı isimden bankacı taklidi yapmasını istemiş43 izlenme
Haluk Levent'ten toplanan bağışlara ilişkin açıklama: 'Sizin paranız benim namusum'40 izlenme
Arabasının alarmını kapatmak için sokağa çıktı, polis tarafından darp edildi!104 izlenme