Cenaze törenlerinden sonra gelenek olarak verilen taziye yemekleri de hayat pahalılığının kurbanı oldu.
Taziye yemekleri 100150 bin TL’ye dayanınca, Ankara’nın Balâ ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Buran, Kaymakam Ali Yıldırım, Emniyet Müdürü Mevlüt Erdem Tülek, Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdinç Karakaş, Müftü Ömer Faruk Altun ve muhtarlar bir toplantı yaptı.
Taziye yemeklerini kaldırma kararı alınan toplantının ardından, Başkan Buran’ın imzası ile vatandaşların cep telefonlarına gönderilen SMS’te, “Bu kurala uyulup uyulmayacağının denetleneceği” vurgulandı.

“Hayırlı bir iş için” bir araya geldiklerini söyleyen AKP’li Balâ Belediye Başkanı, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, “Yüzde 99.99, zengin de fakir de taziye yemeklerinden muzdarip. Hep birlikte yemek işini ortadan kaldıracağız. Bizim olmadığımız yerde, siz müdahale edeceksiniz. Yemek işinden Balâmızı kurtaracağız. Belki diğer ilçelere de örnek olacağız. Taziye yemeği 100150 bin TL’yi buluyor. ‘Bir yemek bile vermedi’ derler diye, kredi çekip yemek veren hemşerilerimizi biliyoruz” dedi.
Balâ Kaymakamı Ali Yıldırım, ise şunları dile getirdi: “Belki adamın maddi durumu yok. Eli sıkışık. Zor ama bu kültürün içinde ‘ben de eksik kalmayayım’ diyerek belki kredi çekerek bu yemekleri karşılamak durumunda kalıyor. Bizler ön ayak olalım ama muhtarların desteği önemli.”
Müftü Ömer Faruk Altun ise Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, “Bir yakınını kaybetmenin üzüntü ve sıkıntısı içinde olan cenaze sahiplerinin, taziye için gelen misafirlere yemek hazırlayıp sunması ilave bir telaş ve sıkıntıya sebep olacağından mekruh görülmüştür” fetvasını hatırlattı.
Nefes
AKP’li belediye en değerli arazisini satışa çıkardı!40 izlenme
Fıkra değil gerçek! Yusuf dede evini onardı ceza aldı!193 izlenme
Buğra Gökce'den köprü ve otobanların satılması hesabı: "3,5 milyar dolar için değer mi?"27 izlenme
Kaz Dağları’ndaki katliam GÖZ GÖRE GÖRE GELDi!140 izlenme
Osman Kavala ve 8 kişi hakkında verilen beraat kararı bozuldu48 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan PKK'nın silah bırakması hakkında ilk açıklama25 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun Yusuf Tekin'in nasıl profesör olduğunu anlattığı konuşma yeniden gündem oldu!30 izlenme
'Erdoğan'ın Washington'la ilişkileri toparlama çabası karşılıksız kaldı!'53 izlenme
Özgür Özel'den ilk tepki: "Ben size acıya katlanmayı ama teslim olmamayı vadediyorum. Ben size onur, haysiyet, cesaret ve mücadele vadediyorum!"
Sağlık Bakanı Memişoğlu'na Meclis'te protesto! 'İstifa' sesleri arasında konuşmasını zor tamamladı
Erkan Baş: "Kardeşim, Yenidoğan Çetesi'ni Bolu Belediyesi mi yaptı? Kendi Bakanlığını Bolu Belediyesi mi dolandırdı? Soma'nın sorumlusu Bolu Belediyesi mi? Nasıl utanmaz insanlarsınız siz!"
Veremle mücadele parasına çökmüşler!