Sultanbeyli Belediyesi, 2018 yılında 12 milyon 733 bin 850 TL bedelinde ‘Asfalt Kaplama, Asfalt Temini ve Makine ile Kazı Yapılaması İşi’ ihalesi yaptı. İhalenin bedelinin ödendiği ancak Sultanbeyli Belediyesi’nin bedelinin ödenmesine karşın uygulama yaptırmadığı öne sürüldü.
Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre, hayali ihale yapıldığını belirten yurttaşlar tarafından AKP’li Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ihalede imzası olan tüm yetkilerin yargılanması için Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca, belediyenin şeffaflığını kaybettiğini belirtilerek, denetlenip sorumluların yargılanması için imza kampanyası başlatıldı. Sultanbeyli Kaymakamlığı’na imza kampanyasını yürütmek için stand açma talebinde bulunan yurttaşlara izin verilmedi.
İmza toplamak için kullanılacak çizelgede ise şu ifadelere yer verilecekti:
“Sultanbeyli Belediyesi’nin yapmış olduğu ‘2018/151167 sayılı ‘asfalt kaplama, asfalt temini ve makine ile kazı yapılması işi’ ihale dosyasının bedeli 12 milyon 733 bin 850 TL olan hayali asfalt ihalesi için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu hayali asfalt ihalesinde imzası bulunan kişiler içerisinde, suçu bulunan kişilerin, tespit edilerek haklarında soruşturma yapılabilmesi için İçişleri Bakanlığınca soruşturmaya izin verilmesini, Sultanbeyli ilçesinde yaşayan bin vatandaş olarak ben de istiyor ve destekliyorum.”
https://halktv.com.tr/gundem/hayaliasfaltihalesiyaptigionesurulenakplibaskanicinyargila413572h
İmamoğlu Kanal İstanbul uyarısında haklı çıktı: Sazlıdere Barajı can çekişiyor40 izlenme
Diyanet'in özel yemek listesi gündemden düşmüyor: Bir tek kuş sütü eksik!43 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 75.564 yeni vaka tespit edildi, 51.675 kişi sağlığına kavuşurken, 153 kişi hayatını kaybetti!53 izlenme
Yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan AKP'li müteahhit için kurulan kaçış ağı: Kaymakam getirdi, akrabası sakladı28 izlenme
Vergide adalet lafta kaldı19 izlenme
AKP Gençlik Kolları Başkanı, İçişleri Bakanlığına müşavir olarak atandı!181 izlenme
Kadınlara attığı mesaj ortaya çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü açığa alındı44 izlenme
Köprü ve otoyollara KDV zammı46 izlenme
Birinin şunu sorması gerekmiyor mu: Kayınpeder ile damadın arası mı açıldı?
CHP lideri Rasim Ozan'a sert çıktı, Erdoğan'a rest çekti
Kim doğru söylüyor? TÜİK: 93 bin ton nohut ithal edildi Bakan: İthalat yapılmadı
Bu sefer de 'Kuran kursu' adı altında Binlerce çocuk, tarikatların kıskacında!