Sakarya'nın Hendek ilçesindeki patlamaya ilişkin gözaltına alınan havai fişek fabrikasının 2 sahibinden biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Fabrikadaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen fabrikanın sahibi 2 kişinin savcılık işlemleri tamamlandı.
Şüphelilerden baba Ali Rıza Coşkun'un adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, oğlu Yaşar Coşkun'un da tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli Yaşar Coşkun, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı, Ali Rıza Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
NE OLMUŞTU?
Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde, yaklaşık 15 dönüm alana kurulu havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen ve kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 122 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Hastanelerde, biri il dışında olmak üzere 4 kişinin tedavisi sürüyor.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan sorumlu müdür A.A, iş güvenliği uzmanı A.B ve ustabaşı E.Ö. ile H.A.V, savcılıktaki sorgularının ardından gece saatlerinde çıkarıldıkları Hendek Sulh Ceza Hakimliğince "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanmıştı.
Sedat Peker öyle bir ortaya çıktı ki.. Özge Peker'e ulaşıldı40 izlenme
Erdoğan, Süleymani’ye ‘şehit’ dedi mi?160 izlenme
Mansur Yavaş'tan Melih Bulu'ya: "Eğer bir kurban verilecekse, akademik barışı, gençliği ve geleceğimizi değil, makamınızı kurban verin"105 izlenme
Üniversite bu skandalla çalkalanmıştı: Karar verildi18 izlenme
Ulaştırma Bakanlığı'nda milyonluk skandallar zinciri!65 izlenme
Turhan Çömez, Bakana meydan okudu: "O buğdaylar küflenmediyse istifa edeceğim küflendiyse sen istifa edecek misin?"42 izlenme
Son anket sonuçları Cumhur İttifakı'nı üzecek: İmamoğlu ve Yavaş'tan Erdoğan'a büyük fark!24 izlenme
Namaza bariyer konulmasına ses çıkarmayan Diyanet İşleri Başkanı "şeker"e taktı!94 izlenme
İmamoğlu tutuklanınca Kayseri'ye "uyan" demişti: Mahkeme kararını verdi
Faik Öztrak: İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul için ödeme yapmayacağız
Tepkiler sonuç verdi, simit zammı geri çekildi: "Üzdüğümüz halkımızdan özür diliyoruz"
Dünyada petrolün fiyatı düşerken bizde benzine de zam geliyor