Sakarya'nın Hendek ilçesindeki patlamaya ilişkin gözaltına alınan havai fişek fabrikasının 2 sahibinden biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Fabrikadaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen fabrikanın sahibi 2 kişinin savcılık işlemleri tamamlandı.
Şüphelilerden baba Ali Rıza Coşkun'un adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, oğlu Yaşar Coşkun'un da tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli Yaşar Coşkun, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı, Ali Rıza Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
NE OLMUŞTU?
Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde, yaklaşık 15 dönüm alana kurulu havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen ve kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 122 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Hastanelerde, biri il dışında olmak üzere 4 kişinin tedavisi sürüyor.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan sorumlu müdür A.A, iş güvenliği uzmanı A.B ve ustabaşı E.Ö. ile H.A.V, savcılıktaki sorgularının ardından gece saatlerinde çıkarıldıkları Hendek Sulh Ceza Hakimliğince "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanmıştı.
Cezaevindeki İmamoğlu Erdoğan'a büyük fark attı16 izlenme
Kayyumun yönettiği Boğaziçi'nde Atatürk büstü yıkıldı!5 izlenme
Sinan Oğan'ın mal varlığını açıklayan gazeteci meydan okudu: "Beni mahkemeye ver hesaplaşalım!"24 izlenme
‘Faiz haramdır’ diyen Diyanetin faiz geliri dudak uçuklattı!165 izlenme
Benzinden tüpe, sigaradan alkole zam yağıyor14 izlenme
Dünyaca ünlü kompozitörden Atatürk’e beste123 izlenme
EYT'lileri bekleyen yeni kriz: İlk taksit bu ay içerisinde!62 izlenme
Komedyen Ricky Gervais'in yıllar önce ünlülere pedofili ve Epstein üzerinden yaptığı eleştiriler yeniden gündemde44 izlenme
Dış basın, Türkiye’nin NATO itirazını geri çekmesini böyle gördü: ‘Erdoğan, direnmekten vazgeçti’
Japon mühendisten Kadıköy'de Ata'ya saygı dalışı
Tüik Araştırma Sonuçlarını Paylaştı En Yüksek Yoksulluk Oranı Adana ve Mersin’de
Erdoğan ile görüşen Özgür Özel’den ilk açıklama