Sayıştay'ın şehir hastanelerinde yaptığı incelemeden ‘golf arabası ve ginger' çıktı. Hastanelere başvuran engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç kişiler için kullanılmak üzere tekerlekli sandalye ve sedye yerine, golf arabası ve ginger (elektrikli kaykay) getirildiği ortaya çıktı.
Sayıştay denetçileri, hasta yönlendirme ve refakat resepsiyon taşıma hizmeti kapsamında, görevli şirket tarafından hastaneye tekerlekli sandalye ve sedye yerine, ginger ve golf arabası getirildiğini açıkladı.
TEKERLEKLİ SANDALYE YOK
Sayıştay Başkanlığı'nın 2019 yılı denetim raporunda şehir hastanelerine ilişkin usulsüzlükler sıralanırken, hastanelerde engelli, yaşlı, yardıma muhtaç, hamileler ile gaziler, şehit yakınları gibi kişiler için tekerlekli sandalye, sedye yerine ilgili şirket tarafından ginger ve golf arabası getirildiği belirtildi ve şöyle denildi: “Görevli şirket tarafından yürütülen hasta yönlendirme ve refakat resepsiyon taşıma hizmeti kapsamında sunulan hasta taşıma hizmeti için tekerlekli sandalye ve sedyeler getirilmemiştir. Yönlendirme ve refakat personeli hastaneye başvuran; engelli, yaşlılar (65 yaş üstü), şehit yakınları, gaziler, hamileler ve yedi yaşından küçük çocuklara hizmet alımları sırasında öncelik sağlar ve refakat eder.”
Raporda şöyle denildi: “Refakat, resepsiyon ve taşıma hizmetlerinin sunumunda tekerlekli sandalye, sedye, vb. araçların kullanılması zaruri olup, tüm ekipmanın ise şirket tarafından sağlanması gerekmektedir. Yapılan incelemede, şehir hastanelerinde bu kapsamda görevli şirket tarafından getirilmesi gereken ekipmanlardan olan tekerlekli sandalye ve sedyelerin getirilmediği, ginger, golf arabası gibi bir takım ekipmanın getirildiği anlaşılmıştır.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/hastaneyesedyeyerinegolfarabasialdilar6086211/
Tümgeneral ile vali, AKP'li adaya destek turuna çıktı31 izlenme
Ukrayna, Papa'nın "beyaz bayrak tavsiyesi"ne yanıt olarak bir Vatikan elçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.21 izlenme
Enflasyon farkına göre; Ocak 2023'te en düşük emekli maaşı ve memur maaşı ne kadar olacak?48 izlenme
Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya zor soru: Sedat Peker'e koruma polisi verilmesini neden onayladın?66 izlenme
Ankara'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak31 izlenme
İstanbul’un suyu kuşatma altında12 izlenme
Taşımacılıkta kriz! 1500 TIR gitmek, 7 bin TIR dönmek için 45 gündür bekliyor36 izlenme
KPSS sınav krizi büyüyor! Devlet denetleme kurulu başkanı 'Sorun var' dedi, müfettişler bugün ÖSYM'ye gidecek!24 izlenme