AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuştu.
Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" ifadeleriyle Harf Devrimi üzerinden Cumhuriyet'i ve Atatürk Devrimlerini hedef aldı.
TOKAT GİBİ CEVAP: CUMHURİYET YENİDEN AYAĞA KALKAR, YOBAZLAR SUSAR
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, AKP'li Ünal'ın ifadelerine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Okuyan, Ünal'a "Evet maalesef Cumhuriyet patronların elinde soluksuz kaldı ve sizin gibi devrim karşıtlarına gün doğdu. Sömürücüleri sırtından attığında Cumhuriyet yeniden ayağa kalkar, yobazlar susar" yanıtını verdi.
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın paylaşımı şu şekilde:
Cumhurbaşkanlığı anketine göre o isim Erdoğan'a fark atacak29 izlenme
Genç çiftçi de devleti dolandırmış!108 izlenme
Bilirkişi raporlarıyla CHP'li Salman'ın suçsuz olduğu anlaşıldı, yolsuzlukların AKP dönemine ait olduğu ortaya çıktı!53 izlenme
’10 milyarlık rant kimlere dağıtılacak?’108 izlenme
RTE, İsrail TV'sine verdiği röportajda 'Siyasette YALANI sevmiyorum' demiş ! E buyrun birlikte izleyelim o zaman !!!832 izlenme
Ordu'da utandıran yoksulluk görüntüleri! Yurttaşlar kuru ekmek için sıraya girdi!83 izlenme
Velilere ‘sınıf iftarı’ daveti18 izlenme
Binali Yıldırım’a canlı yayında zor soru ! 'Duruşunuz yok mu ?'2996 izlenme
AFAD açıkladı: 30 milyar liralık deprem bağışı hâlâ yatırılmadı
Yeni radar uygulamasını eleştiren sürücü: “6 şeritli yolda 30'la gitmek zorundasın ve kamerayı da koymuş oraya istiyorsan gitme… Ya bu zulüm neden yapılıyor insanlara gerçekten anlamış değiliz”
Dilan Polat davasında flaş gelişme: İki isim tahliye edildi
AKP'li Üsküdar Belediyesi insanların evlerini başına yıktı!