“Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” sözleri üzerine hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun beraatı istendi.
Bakırköy Adliyesi’nde görülen duruşmaya, Canan Kaftancıoğlu'nun avukatı ve Erdoğan'ın avukatı katıldı.
Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Bir toplantıda Canan Kaftancıoğlu'nun yapmış olduğu konuşmadaki söyleminin, Türk Dil Kurumu'nca kelime anlamı olarak "Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse" şeklinde tanımlandığını belirtti. Savcı, Kaftancıoğlu'nun beraatını istedi.
NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, CHP’nin 12 Ağustos 2022’de İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki merkezinde düzenlediği Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'nda söylediği sözler nedeniyle Canan Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.
Erdoğan’ın avukatlarının savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Kaftancıoğlu’nun "küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve haysiyetini zedelediği” ifadelerine yer verilmişti.
Yeniçağ
Türk Bayrağı’nı bez gibi yere sererek üstüne oturan şahsın saygısızlığını Türk kadını affetmedi!34 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Anıtkabir çevresindeki inşaatlara dair açıklama40 izlenme
Osman Gökçek İmamoğlu’nu hedef aldı Meclis karıştı! Ağbaba: "Sen trol çocuğusun!"31 izlenme
Ekrem İmamoğlu konuklarıyla İngilizce konuştu, sosyal medya yıkıldı !234 izlenme
Bursa, Bolu, Aydın, Tekirdağ, Gümüşhane ve Bayburt'ta… Ekmeğe peş peşe zam yağmuru!25 izlenme
1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesi, balıkçılar ve balık satıcıları için sevinçle karşılandı27 izlenme
Denize sıfır araziyi AKP’li kardeşler aldı! Şirket ihaleden 1 hafta önce kurulmuş19 izlenme
Emekli zammı alamayınca Erdoğan’dan vazgeçti: “Ben reisi çok seviyordum da o bizi sevmiyor. Martta reisin işareti arkada kalacak”34 izlenme
Dava sonucunu beklemeden kiracıyı kapının önüne koydular
Sabancı'dan 19 Mayıs videosu: O, bağımsızlık için, geleceğimiz için, ülkemiz için gençliğini İtalyanlarla, Fransızlarla, İngilizlerle mücadeleye verdi
Melih Gökçek için ‘parsel parsel’ süreci başladı! İlk suç duyurusu RP’li Ceylan için!
Suriyeli sığınmacıdan CHP'li kadınlara skandal sözler!