Reuters’a konuşan iki denizcilik kaynağına göre, liman başkanlıkları acentelere sözlü talimat vererek, gemilerin İsrail’le herhangi bir bağının olmadığına ve ülkeye yönelik askeri ya da tehlikeli kargo taşımadığına dair güvence mektubu sunmalarını istedi. Ancak konuya ilişkin resmi bir genelge yayımlanmadı.
Kaynaklardan biri, uygulamanın Türkiye genelindeki tüm limanlarda geçerli olduğuna dikkat çekerken, diğer kaynak mektupta gemi sahipleri, işletmecileri ve yöneticilerinin İsrail’le ilişkisinin bulunmadığının belirtilmesi gerektiğini aktardı. Ayrıca patlayıcı, radyoaktif madde ve askeri teçhizat gibi kargoların İsrail’e taşınmadığına dair taahhüt verilmesi istendi.
Ulaştırma Bakanlığı ise konuya dair sorulara henüz yanıt vermedi.
Geçtiğimiz yıl Türkiye, Gazze’de Hamas ile savaşını sürdüren İsrail’le yıllık 7 milyar dolarlık ticareti kesme kararı almıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li yetkililerin her fırsatta İsrail ile ticaretin durduğuna yönelik açıklamaları çıkan bu kısıtlama haberiyle birlikte soru işaretine neden oldu.
Sözcü
AKP’li Başkan, MHP’li çalışanlara yoldan geçen araçları saydırdı…162 izlenme
Petrol şirketlerini haraca bağlamıştı: Gabon Devlet Başkanı’nın evinde bavullar dolusu dolar yakalandı46 izlenme
Zarrab, bakanlara ve Halkbank yöneticilerine 8.5 milyar $ rüşvet verdiğini açıkladı. Peki bu parayla neler yapılır ?630 izlenme
'Yerli üretim Hitler'e, Stalin'e, Kaddafi'ye tahammülümüz olamaz' diyen Devlet Bahçeli, şu çocuk kadar yürekli olamadı !313 izlenme
21 ilçeyi gezen İmamoğlu iddialı konuştu!288 izlenme
İBB kazandı! Mahkemeden Hidiv Kasrı kararı29 izlenme
Z kuşağı anketi: 'Millet' ile 'Cumhur' arasındaki fark yüzde 42!51 izlenme
Saray, Mansur Yavaş'ı neden hedef aldı! İşte değiştiremedikleri tablo306 izlenme
SONAR'ın anketi: Seçimin 1. yılında en başarılı belediye başkanları
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Hasta sayısı 389.256'ya, can kaybı 10.722’ye yükseldi!
AKP'li vekilin yıkılması beklenen kaçak villası büyüyor
AKP’li bürokratlar, çoklu maaşlarla ülkeyi arpalığa çevirdi!