Ekonomi Bakan Nihat Zeybekçi’den ‘yine aynı hikaye’ dedirten ekonomi vaadi: 24 Haziran’dan sonra şahlanan bir Türkiye olacak. Memur maaşlarını her ay gelen IMF dilimleriyle ödeyen bir Türkiye vardı. Biz güçlü olacağız, biz dünyada ilk 10’da, Avrupa’da ilk 3 içinde olacağız.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Darbe Sempozyumu’nun açılışında mkonuşan Ekonomi Bakan Nihat Zeybekçi ; “Göreceksiniz, 24 Haziran’dan sonra şahlanan bir Türkiye olacak. Memur maaşlarını her ay gelen IMF dilimleriyle ödeyen bir Türkiye vardı. Biz güçlü olacağız, biz dünyada ilk 10’da, Avrupa’da ilk 3 içinde olacağız” ifadelerini kullandı. Zeybekçi’nin açıklaması, akıllara Mehmet Şimşek ‘in referandum öncesi; “evet çıkarsa milli gelir 30 bin dolar’ olacak açıklamasını getirdi.
İşte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ‘nin o açıklaması;
“Türkiye’yi ekonomik anlamda operasyona tabi tutmaya çalışıyorlar, yok öyle bir şey. Asla müsaade etmeyeceğiz. Göreceksiniz, 24 Haziran’dan sonra şahlanan bir Türkiye olacak. Kendi ayakları üzerinde durmuş, kültür coğrafyası dediğimiz Türkİslam coğrafyasında yüzlerin dönüldüğü, ellerin ona açıldığı bir Türkiye. Onların istediği el açan bir Türkiye. Memur maaşlarını her ay gelen IMF dilimleriyle ödeyen bir Türkiye vardı. Biz güçlü olacağız, biz dünyada ilk 10’da, Avrupa’da ilk 3 içinde olacağız.”
Zeybekçi’nin açıklaması, 16 Nisan referandumu öncesi Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ‘in milli gelir vaadini akıllara getirdi. Bakan Şimşek, referandum öncesi yaptığı açıklamada evet çıkması halinde Türkiye’nin milli gelirini 30 bin dolarlara, zamanla da 60 bin dolarlara çıkaracak bir alt yapıya kavuşacağını, hayır çıkması halinde ise Türkiye’de istikrarsızlığın olabileceğini söylemişti.
http://gazeteport.com/2018/hanievetcikincagsmh30bindolarolacakti112971/
İşte AKP’nin yüzyılı! İstanbul’da yaşam maliyeti 45 bin liraya yaklaştı29 izlenme
Narin Güran cinayetinde bir isim daha istinafa gitti20 izlenme
Beşiktaş operasyonuna gerekçe gösterilen firma devlet ve AKP'den bu ihaleleri almış!28 izlenme
Görüntüsü bulunamadı ama 5 yıl sonra yine Dolmahçe’de içki içtiler yalanı!928 izlenme
Sendikalı işçi tamam Harranlı ne olacak?7 izlenme
Gericiler, kadınlara 90 km yasağında ‘anlaşamadı’: Herkes başka fetva verdi!177 izlenme
İhaleyi alan şirketten ballı gezi!95 izlenme
“Bir AKP klasiği” Enerji Bakanlığı Anagold’un ruhsatlarını iptal etmemiş!34 izlenme
Şehit Osman Oktay’ın acı haberi ailesine ulaştı: O detay herkesi kahretti
İBB dosyasında uydurma beyan 'tarih çelişkisi'ne takıldı: Bir gün sonra yeni ifade alındı
Ekonomik krizin geldiği nokta: Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir kadın raftan bebek mamasını çalarak eteğinin içerisine sakladı
Sedat Peker'den yeni Ahmed Nazari iddiası! "Silah taşıma ruhsatı çıkartıldı"