Genişleyecek, tırmanacak ve derinleşecek bir savaş başlattıklarını söyleyen Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri, "Sivilleri öldürerek veya onlara zarar vererek hedef almayız" ifadelerini kullandı.
El Aruri, bugün İsrail'e karşı başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada "Genişleyecek, tırmanacak, derinleşecek bir savaş başlatıyoruz. Amacımız, halkımızın özgürlüğü ve kutsallarıdır. Özgür ve bağımsız bir vatanda özgür ve güvende olma hakkına sahibiz" dedi.
"ÖZGÜR YAŞAMA HAKKINA SAHİBİZ"
Özgürlüğe kavuşuncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Aruri, "Biz özgür yaşama hakkına sahip, işgalden kurtulan, kutsallarının onurunu koruyan bir halkız" diye ekledi.

Operasyon sonrasında birçok Filistinli direnişçinin şehit olduğunu aktaran Aruri, ancak Siyonist saflarda da çok sayıda kişinin öldüğünü, birçok işgalcinin de esir alındığını kaydetti.
Aruri, "Aralarında kıdemli subayların da bulunduğu çok sayıda israilli tutuklumuz var. Elimizdeki esirleri, işgal zindanlarındaki tüm tutsaklarımızı serbest bırakacaktır" ifadelerini kullandı.
"EN KÖTÜ OLASILIKLARA HAZIRLIKLIYIZ"
İşgal ordusunun Gazze ve Batı Şeria'ya saldırı başlatma hazırlandığında olduğunu bildiklerini ifade eden Aruri, "İşgal, Gazze ve Batı Şeria'daki direnişimize, halkımıza, kutsallarımıza yönelik saldırısını sürdürüyor. Eğer düşman, savaşı tırmandırmak istiyorsa, onlara karşı duracak imkanlara sahibiz ve gerilimi en ileri noktaya kadar tırmandırmaya hazırız. Düşmanın karadan girişi de dahil olmak üzere en kötü olasılıklara hazırlıklıyız" şeklinde konuştu.

"ÜST DÜZEY İSRAİLLİ SUBAYLARI YAKALADIK"
Aruri, sözlerine şöyle devam etti:
"Üst düzey İsrailli subayları yakaladık. Bu mücadeleyi sürdürmekten başka çaremiz yok. Gelişmelere ilişkin uluslararası ve bölgesel taraflardan bizimle yoğun iletişimler var, mücadele daha başlangıç aşamasında ve artık savaşın sesini bastıracak daha yüksek bir ses yok.
Yerleşim yerlerinin ve kampların kontrol edilmesi de dahil olmak üzere planlarımız istediğimiz gibi ilerliyor. Sivilleri öldürerek veya onlara zarar vererek hedef almayız. Bazı taraflar ortalığı sakinleştirmek için bizimle temasa geçiyor ve biz de 'bize saldıran işgalle konuşun' diyoruz."
Yeniçağ
Seçil Erzan davasında yeni perde: Tefeciler hem mağdur hem sanık oldu35 izlenme
TÜİK'in Ali-Cengiz oyunu bu kez tutmadı109 izlenme
Erdoğan Soylu’yu ters köşe yaptı35 izlenme
Fırtına İstanbul'u fena vurdu! Sabiha Gökçen'de uçak pistin üzerinde askıda kaldı18 izlenme
FBI’ın New York Belediye Başkanı ve Türkevi ile ilgili soruşturması derinleşiyor23 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 335.533’e, can kaybı 8.837’ye yükseldi!71 izlenme
Adnan Oktar’a Kazakistan ve Duabi’den milyon dolarlar!775 izlenme
Sağlık Bakanlığı COVID-19 tablosunu açıkladı: Hasta sayısı 321.512’ye, vefat sayısı 8.325’e yükseldi!67 izlenme
1.5 milyar dolarlık ATAK helikopterinin ihracatı için ABD'nin izni gerekiyor!
Saray’a para yetişmiyor!
Bakan Koca açıkladı: 28.465 yeni vaka tespit edildi, 29.160 kişi sağlığına kavuşurken, 198 kişi hayatını kaybetti!
Sedat Peker bugün ne açıklayacak? İsmail Saymaz detayları paylaştı