Kamuoyunda, “Diyanet’in kara kutusu” olarak nitelendirilen Türkiye Diyanet Vakfı’nın Avustralya’da satın aldığı villa, TBMM Genel Kurulu’nda tartışma yarattı. İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, vakfın açık artırma ile 702 bin 500 dolara aldığı Melbourne’deki villanın fotoğrafını Genel Kurul salonunda gösterdi.
Çömez, AKP sıralarına dönerek, “Türkiye Diyanet Vakfı Washington’da 4 milyar TL’lik gayrimenkul adı mı almadı? Hanlar, hamamlar, restoranlar, villalar, havuzlar, oteller yaptı mı, yapmadı mı? Bir yıl içerisinde 2,5 milyon dolar zarar etti mi, etmedi mi?” diye sordu.
Diyanet Vakfı’nın Avustralya Melbourne’deki 702 bin 500 dolarlık villayı açık artırma yoluyla aldığı savunuldu. İYİ Partili Çömez, iddiasını Meclis gündemine taşıdıktan sonra AKP’lilere, “Lütfen, şimdi o başkanınızı arayın, sorun bakalım bu binayı almış mı?” sorusunu yöneltti.

Çömez’in sorusuna AKP Milletvekili Nurettin Alan’dan yanıt geldi. Alan’ın, “Suç mu? Alsa ne olur?” diye sorarak Diyanet Vakfı’nın 702 bin 500 dolara villa almasına sahip çıkması dikkati çekti. Ali Erbaş’ın, “Ekmeğin besleyiciliğini” anlattığı makalesine de “Bağlamından koparıldı” diyerek sahip çıkan Alan, “Diyanet İşleri Başkanı’ndan da özür dilemelisiniz” dedi. Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olduğunu göz ardı eden AKP’li Alan, “Bir kere Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı’nı da birbirinden ayırt etmelisiniz, ikisi ayrı kurumlardır” diye konuştu.
Alan, Diyanet Vakfı’nın yüz binlerce dolar ödediği villanın harcamasını savunurken, “Bu milletin evlatlarına hizmet edecek” ifadesini de kullandı. Vakfın açık artırma ile Melbourne’den villa almasını Alan, “Meşru bir girişim” olarak da değerlendirdi.
BirGün
Sahte peygamber cenazesinde ‘canlı yayın’ izdihamı!379 izlenme
Saray danışmanları 101 bin lira maaş alacak iddiasına açıklama geldi26 izlenme
Hakem Ali Palabıyık'ın Sacha Boey'e verdiği kırmızı kartla ilgili VAR diyaloğu ortaya çıktı.27 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun kürsüye davet edilişinde dikkat çeken ifadeler! ‘Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım’37 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çarpıcı hatırlatma: "Metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır"31 izlenme
Muhalefetten yeni asgari ücrete peş peşe tepki! "O kadar güzelse o parayla sen yaşa"35 izlenme
Daha Şeker Fabrikaları unutulmadan yeni özelleştirmeler geliyor!397 izlenme
SGK’da akıl almaz işler!124 izlenme