“KISA SÜREDE ALINAN TEDBİRLERLE SİSTEMDE DOĞRU KURLARIN UYGULANMASI SAĞLANMIŞTIR”
Açıklamada, “Yapılan ilk incelemede, sorunun bankamıza veri sağlayan dış veri kaynağından otomatik olarak alınan kura esas verilerin hatalı olmasından kaynaklandığı anlaşılmıştır. Bazı müşterilerimiz, dijital kanallardan yaptıkları döviz alım satımlarını kısa bir süre ile bu hatalı kurlar üzerinden gerçekleştirmiştir. Sorunun tespiti üzerine, döviz alım satım işlemleri geçici olarak kapatılmış, kısa sürede alınan tedbirlerle sistemde doğru kurların uygulanması sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi.
“BANKA DIŞINA HERHANGİ BİR DÖVİZ YA DA LİRA KAYNAK ÇIKIŞI OLMAMIŞTIR”
“Piyasa koşullarının tamamen dışında, teknik bir hatadan kaynaklandığı görülen bu işlemler nedeniyle banka dışına herhangi bir döviz ya da lira kaynak çıkışı olmamıştır” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“HATALI KURLARDAN YAPILAN İŞLEMLER İPTAL EDİLMİŞTİR”
“Toplam bin 256 müşterimizin 3,3 milyon dolar, 124 müşterimizin 539 bin avro, 383 müşterimizin ise diğer döviz cinslerinde 689 bin dolar eş tutarda döviz alım satım işlemi gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Bu işlemlerin dolar cinsinden toplam büyüklüğü 4,6 milyon dolar civarındadır. Yapılan detaylı incelemeler sonrasında, hatalı kurlardan yapılan işlemler iptal edilmiştir. Gerçekleştirilen düzeltme çalışmaları sonucunda bankamızın ya da müşterilerimizin mali anlamda mağduriyeti oluşmamıştır.
“HATALI VERİ SAĞLAYICI KURULUŞ HAKKINDA HER TÜRLÜ YASAL HAKLARIMIZ SAKLI TUTMAKTADIR”
Bankamız, hatanın tekrar etmemesi için gerekli hukuki ve teknik tedbirleri almış olup, hatalı veri sağlayıcı kuruluş hakkında her türlü yasal haklarını saklı tutmaktadır. Ayrıca konunun yetkili kurumlar tarafından incelenmesi amacıyla gerekli girişimler başlatılmıştır. Ayrıca, bazı yazılı ve görsel medya kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında, bankamızın güven ve itibarını sarsıcı, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı nitelikte haber ve yorumların yapıldığı da görülmektedir. Gerçekle bağdaşmayan bu haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.”
AA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/halkbanktandovizalimsatimislemlerineiliskinaciklama2606668/
Emekliye son darbe belediyeden: Sivas Belediye Başkanı, emeklilerin ucuz çay içtiği çay evini özelleştirme kararı aldı24 izlenme
Çöpe giden 'başarı hikâyesi'ne 40 milyar dolar ödenecek!187 izlenme
Erdoğan’ın kongre için geldiği Şanlıurfa’daki araç konvoyu gündem oldu24 izlenme
Erdoğan’ın köylüsünden çay isyanı: "Bizi bitirdiniz"18 izlenme
Eş zamanlı 6 roket! Şehit ve yaralılar var686 izlenme
İliç katliamındaki maden şirketine dolandırıcılık davası44 izlenme
Katarlıların gözü İstanbul'un pırlanta taşı arazisinde!32 izlenme
Yine KYK yine skandal! Yurtta kalan onlarca öğrenci zehirlendi24 izlenme