Osman Arslan, 8 Haziran 2017 tarihinde Türkiye Halk Bankası AŞ’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başladı.
Halkbank, 2019 yılında; inşaat, havacılık, sağlık ve tarım gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Ankara merkezli YDA Group’a 250 milyon dolar döviz kredisi verdi.
Dikkat çekici kısım, şirketler grubunun başındaki Hüseyin ve Cüneyt Arslan kardeşlerin, Osman Arslan’ın kuzeni olmasıydı.
Hüseyin Arslan, YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı; Cüneyt Arslan ise YDA Group Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Genel Müdürlük (CEO) görevini yürütüyordu.
Bu süreçte, halen devam eden ekonomik kriz patlak verdi. Döviz kurunun astronomik yükselişinde ön alınarak, YDA’nın dolar bazlı borcu, ucuz krediyle Türk Lirası’na çevrildi.
Kuzenler arasındaki iş ilişkisinin bir diğer ayağını ise, Ataşehir’de hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ndeki Halkbank binasının inşaatı oluşturdu.
YDA, binanın yapım ihalesini aldı. İnşaat süresinin uzaması sonucu 4 kere fiyat revize edildi ve YDA’ya fazladan para ödendi.

Nefes
Seçim öncesi ilk anketten çok çarpıcı sonuçlar!70 izlenme
Merdan Yanardağ'ın avukatı, Yanardağ'ın mesajını iletti: "Ben hayatımı Filistin halkıyla dayanışmaya adadım. İsrail'le ticaret yapanlar bize kumpas yapıyor"9 izlenme
Bolu'daki faciadan bir acı haber daha! 12'nci kattan atlayan Şevval Şahin hayatını kaybetti44 izlenme
Salim Güran, Narin'in cesedini itirafçıya neden teslim etti? Kan donduran iddia!90 izlenme
Öğrenciler sokakta kaldı! Parkta ‘Barınamıyoruz’ eylemi31 izlenme
Tanju Özcan bir Iraklının Şehitlik Mezarlığı’ndan satın aldığı 10 mezar yerini iptal ettirdi!35 izlenme
Memleketteki 'Eğitim Sisteminin' içler acısı halinin sadece 39 saniyede özeti!58 izlenme
Hakkında inceleme başlatılan İmamoğlu’dan ‘dezenfektan ihalesi’ savunması!92 izlenme