Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 2022 yılında öldürülen bahis baronu Halil Falyalı'nın finans müdürü olduğu ileri sürülen Cemil Önal, gazeteci Ayşemden Akın'a röportaj verip kaset iddialarını dile getirdikten sonra Hollanda'da infaz edildi. Hollanda polisi, 1 Mayıs'ta Önal'a saldırı düzenleyen katil zanlısının fotoğrafını paylaştı.
Cemil Önal, 1 Mayıs Perşembe akşamı Lahey’e bağlı Rijswijk ilçesindeki bir otelde vurularak öldürüldü. Cinayetin ardından Hollanda polisi, zanlının kimliğini belirlemeye çalışırken, dün itibarıyla saldırganın otelden çıkarken çekilmiş bir güvenlik kamerası görüntüsünü yayınladı.
Polisin açıklamasında, zanlının 1.80 metre boylarında, normal veya iri yapılı, sakallı bir erkek olduğu ve siyah giysiler giydiği vurgulandı.
Halil Falyalı’nın finansal işlerini yönettiği öne sürülen Cemil Önal, uzun süredir Türkiye'de aranan bir isimdi. Falyalı cinayetinden sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan Önal, yurtdışına kaçmıştı. Önal'ın, Falyalı cinayetinin failleriyle suikasttan önce 69 kez bağlantı kurduğu tespit edilmişti. Aralık 2023’te Hollanda’da yakalanan Önal, Türkiye’nin iade talebine rağmen bu ülkede yargılanmaya başlamıştı.
120 sayfa ifade verdikten sonra serbest bırakıldığı ifade edilen Önal, son olarak, Kuzey Kıbrıslı gazeteci Ayşemden Akın’a verdiği röportajla yeniden gündeme gelen Önal, Falyalı’nın sahip olduğu şantaj kasetlerinden, Türkiye’deki bazı bürokrat ve siyasetçilerle kurulan şaibeli ilişkilere kadar bir dizi çarpıcı iddiayı dile getirmişti.
"Davet onlardan geldi" diyen Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti ile ilgili çarpıcı açıklama: "Biz davet etmedik!"66 izlenme
AİHM'den, Cem Uzan'ın Erdoğan sözleri hakkında flaş karar!1999 izlenme
Karşılıksız çek ve protestolu senet sayısı patladı36 izlenme
Alevi derneklerinden İBB'ye teşekkür 'Devlet ilk defa samimi bir şekilde yüzünü Alevilere döndü'99 izlenme
İtiraz üzerine hasar derecesi düşürülen bina depremde yıkıldı58 izlenme
A Haber yalan habere doymuyor! Yıllar önce biten viyadüğü Erdoğan'a nasıl bağladılar?141 izlenme
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu19 izlenme
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e saldırı girişimi33 izlenme