Terörle mücadele eden er gazilerin, eşit haklar için Ankara Güvenpark’ta başlattıkları eylem 11’inci gününde. Gaziler, başta Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar olmak üzere iktidar kanadından yetkililere tepkili. 13 Temmuz’dan beri parkta yaşayan gaziler “Ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz” dedi.
Gaziler şunları söyledi: “Vatan uğruna ağır bedeller ödemiş gazilerin, Ankara’nın merkezinde zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermesi büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışmamaktadır. Günlerdir sağlık sorunları yaşayan, hastaneye kaldırılan gaziler olmasına rağmen taleplerimizin hâlâ çözüme kavuşmamış olması kabul edilemez. Bizler ayrıcalık değil, emsal düzeyde verilmesi gereken özlük haklarımızı talep ediyoruz. Devletimizin şefkat elinin bu mağduriyeti daha fazla uzatmadan bize uzanmasını bekliyoruz. Yetkilileri, terörle mücadele er gazilerin haklı taleplerini ivedilikle çözüme kavuşturmaya davet ediyoruz. Adalet geciktikçe mağduriyet büyümektedir.”
KUMPASDER’DEN DESTEK
Sayıları 4 bin 700 olan er gaziler halen 35 bin lira aylık gazi maaşı alıyor. Astsubay gaziler 130 bin lira, subay gaziler ise 170 bin TL alıyor.
Balyoz ve Ergenekon’da yargılanan askerin hakkını savunmak için kurulan Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KUMPASDER), eylem yapan gazilere destek ziyaretinde bulundu. “Yolu düşenleri Gazilerimize desteğe davet ediyoruz” denildi.
Sözcü
Şimşek ne zaman müjde verse zam geliyor27 izlenme
Sivas 1993: Madımak Oteli’nde ne oldu?116 izlenme
Karadeniz'de vurulan gemide korku dolu anlar: Personel alev ve dumanların arasında kaldı37 izlenme
MHP’li başkan borç bıraktı, İYİ Partili başkana haciz geldi!116 izlenme
Merdan Yanardağ’dan cezaevinden 24 Temmuz mesajı: "Benim üzerimden gazetecileri susturmaya çalışıyorlar"51 izlenme
MetroPOLL son anketin sonuçlarını açıkladı: AKP'de erime sürüyor!109 izlenme
Risk haritasına göre normalleşme nasıl olacak? İşte özet tablo!120 izlenme
YÖK üyeleri, İmamoğlu'nun avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu37 izlenme
Gri pasaportla yurt dışına kaçanlar: Türkiye’de aş yok, iş yok kaçmayıp da ne yapalım?
Bursa, Bolu, Aydın, Tekirdağ, Gümüşhane ve Bayburt'ta… Ekmeğe peş peşe zam yağmuru!
YAŞ Kararları açıklandı: Bir kuvvet komutanı emekli edildi!
Fon skandalına karışan üçüncü AKP'li isim de ortaya çıktı