Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Hakim ve Savcılık sınavı mülakatlarına dikkat çekti.
Yalçın Bayer, “Referansı yetersiz’ oğlum hâkimsavcı olamıyor” başlıklı yazısında, okurundan gelen mektubu “Benim adım A.Ö. Memur olduğum için yayımlamanız halinde lütfen ismimi vermeyiniz” notuyla birlikte paylaştı.
Yalçın Bayer, okurun iddialarını şöyle aktardı: “Hakim ve Savcılık sınavı mülakatlarında yaşanan haksızlıklar sebebiyle mağdur olmuş yüzlerce gencimizin bulunduğunu bilmenizi isterim.
Ben de bu gençlerden birinin annesiyim ve yıllardır bu ülkeye canla başla hizmet eden bir öğretmenim. Bu sınav ve mülakat dönemlerinde yaşadığımız stres ve sıkıntıları anlatamam.
Oğlum, iki kez bu sınavları çok iyi puan ve sıralamayla kazanmasına rağmen sırf ‘referansı yetersiz’ olduğu için mülakatlarda elendi ve onun gibi aslında hak eden yüzlerce genç elendi.
Mülakatlardan geçenlerin pek çoğunun çeşitli cemaatlere, mütedeyyin vakıflara ve AKP’ye yakın kişiler olması, elenenlerinse çoğunluğunun seküler veya farklı mezhepten ya da farklı etnisiteden olması bir tesadüf değildir.
Nitekim, son iki sınavın mülakatlarının kazananlar listesi yayınlanmadı. Hükümet çevreleri sık sık Mehmet Moğultay dönemini eleştirmekte ancak benzeri tutumu kendileri sürdürmekte, kendilerinden olmayanlara adalet teşkilatında yer alma hakkı tanımamaktadırlar. Yalçın Bey, inanın, değişen sadece aktörler olup mağdurlar, idealist ve çalışkan gençlerdir. Umarım, ülkemiz bunlardan ötürü yeni sorunlar yaşamaz.”
https://www.siyasetcafe.com/hakimvesavciliksinavindalaiklerboyleeleniyor38838h.htm
Beştepe'deki adli yıl açılış töreninde rezalet! Atatürk anılmadı!854 izlenme
Turplar heybeye sığmıyor16 izlenme
Lamborghini’sinin euro kurunu 5.72’ye sabitledi!79 izlenme
Faizi indirip faiz giderini yükselten tek ülke: Kur korumalıya sadece Eylül'de 63.7 milyar faiz ödendi!30 izlenme
Cihatçı terörist Erdoğan'ı böyle tehdit etti 'Eğer İdlib'i satarsanız, 2 saatten kısa süre içinde Reyhanlı'da oluruz !'1508 izlenme
Samsun'da Atatürk anıtına saldıranların ifadesi ortaya çıktı!63 izlenme
‘Saray’ın danışmanları, Mehmet Şimşek’le güç savaşında’35 izlenme
Arınç'tan İmamoğlu çağrısı: "Mümkünse tutuksuz yargılanmayı gerçekleştirmek lazım"20 izlenme
Boş lojmana kira ödenmiş! Teknolojinin kaymağını ‘onlar’ yiyor!
Yandaş hoca ekonomik kriz dememek için 40 takla atıp lafı yine fuhuşa getirdi
Bakan Koca Türkiye’deki güncel corona verilerini açıkladı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 5001, vaka sayısı ise 190.165 oldu!
Vajinal yanma rahatsızlığı!