İlk etapta 11 Nisan olarak belirlenen, ancak daha sonra 7 Mayıs'a ertelenen karar duruşması öncesinde Berman, beşini Atilla'nın avukatlarının, ikisini ise savcılığın yanıtlaması isteğiyle, taraflara toplam 7 soru sordu.
Berman'ın soruları şöyle;
Atilla'nın avukatlarının yanıtlaması istemiyle;
1 Hakan Atilla kariyeri boyunca kaç kez iş için ABD'yi ziyaret etti? Kaç kere Washington'daki ABD Hazine Bakanlığı'nda Amerikalı yetkililerle bir araya geldi? Bu ziyaretlerde Hakan Atilla'ya eşlik eden birisi ya da birileri var mıydı?
2 Hakan Atilla'nın Türk avukatı kimdir? Hangi firmaya bağlı çalışmaktadır ? Hiç Reza Zarrab'ı temsil etmiş midir?
3 Süleyman Aslan Halkbank'ta ne kadar çalışmıştır (Tarihleriyle birlikte) ? Halkbank'ta hangi pozisyonlarda görev yapmıştır ?
4 Savunmanın 28 Mart'ta Mahkemeye sunduğu dilekçede bahsettiği Türkiye konsolosluğunun ABD Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Atilla için yazdığı mektubun bir kopyasını mahkemeye sunulması.
5 Savunmanın 28 Mart'ta sunduğu dilekçesinde bahsettiği “komitenin” prensipleri nelerdir? Açıklayın.
Savcılığın yanıtlaması istemiyle sorulan sorularsa şöyle;
6 Atilla'nın yargılanmasına neden olan yaptırımlar bitmiş midir? Yanıt evet ise, bu yaptırımlar Neden ve hangi tarihte sona erdirilmiştir?
7 Atilla'nın yargılandığı ABD yaptırımlarını delme şebekesinden mali olarak çıkar sağlayanlar kimlerdir? Bunlar nasıl çıkar sağlamıştır? Açıklayın.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/atilladavasindayenigelismehakimcezayibelirlemedenonce7sorusordu2342721/
Sayıştay belediyeleri mercek altına aldı: Usulsüzlük fışkırıyor38 izlenme
İpek Er davasında karar açıklandı: Musa Orhan'ın cezası belli oldu!39 izlenme
Uçuyoruz! Euro 20 TL'nin, dolar 18 TL nin üzerine çıktı!53 izlenme
Mersin’de, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri'nden oluşan kadınlara MHP'lilerden saldırı!48 izlenme
Mücella Yapıcı, Yargıtay kararı sonrası tahliye edildi!44 izlenme
ABD’nin ‘Erdoğan sonrası’ raporu gündeme düştü: Saray’ın halefi kim?312 izlenme
Seçim bitmeden kazandığını ilan etti35 izlenme
Tepkiler ayyuka çıktı! Bakanlık Köfteci Yusuf'un adını listeye ekledi27 izlenme
20 bin öğretmen ataması yapılacak: İşte branş branş kontenjan dağılımı
Gazetecilere 'kurşun'lu tehdit: Meslek örgütleri yargıyı harekete geçmeye çağırdı
Yalı soyguncularının görüntüleri ortaya çıktı! Milyonları böyle kaçırmışlar
Kritik karar öncesi YSK binası önünde güvenlik tedbirleri arttırıldı!