Türkiye'ye döndükten sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine getirilen Atilla, görevinden ayrılmasının ardından yazdığı ve dikkat çeken kitabında ‘Uçkur veya servet düşkünü tiplerin önemli mevkilerde' bulunduğuna ilişkin ifadelere yer verdi. “Bazıları hâlâ önemli makamları değersiz varlıklarıyla işgal ediyorlar. Vizyonsuzlukları, küçük hesapları, fikirler yerine kişilerle uğraşmayı seven bu tipler uzaklaştırılmadığı sürece ekonominin düzeleceğini beklemek hayalden öte değil” diyen Atilla'nın kimlerden söz ettiği merak konusu oldu.
‘BİR DOLU DALKAVUK'
Atilla, “Kendi gölgesinden korkan, ezik, hayatında adam yerine konmamış ama bir şekilde siyasi destekle makam sahibi olunca kendini önemli biri zanneden şakşakçılar ve bunlara ne büyük adam olduğunu hatırlatması için danışman adı altında ne iş yaptığı belirsiz, kişilik erozyonuna uğramış bir dolu dalkavuk var” diye yazdı.

Devlet görevinde olması uygun olmayan insanların rüyalarında göremeyecekleri makamlara geldiklerini belirten Hakan Atilla, kitabında, “Verdikleri zararın boyutu zamanla ortaya çıkıyor. İşini layığıyla yapan ve değer yaratan danışmanlar üzerine alınmasın. Benim sözüm kamu kaynaklarından beslenen şarlatanlara” dedi.

Hakan Atilla
Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, 28 ay hapis yatmasının ardından tahliye edildikten sonra 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye geldi. Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın havalimanında karşıladığı Atilla'nın 21 Ekim 2019’da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandığını da yine Albayrak duyurmuştu. İktidarın yere göğe sığdıramadığı Hakan Atilla, yaklaşık 1.5 yıl sürdürdüğü Borsa İstanbul'daki görevinden 8 Mart 2021'de istifa etti.
Sözcü
Rasim Ozan rüyasında görse inanmazdı! Mecburen bağış yapacak29 izlenme
Çiftçiler patlıcanı çöpe döktü: 'Hayvanlar yesin insanlar yemesin'40 izlenme
Samsun’da eski eşinin dövdüğü kadının annesi konuştu…105 izlenme
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelmişti: AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'ndan lüks yat açıklaması63 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı’ndan ‘Fes’liye ziyaret!154 izlenme
Barınma sorununa çözüm bulunamıyor: Öğrenci yurtları hem dolu hem de pahalı35 izlenme
Önce şoför olarak almıştı: AKP'li Belediye Başkanı, yeğenini belediye başkan yardımcısı yaptı30 izlenme
AKP treninin kirası sır oldu29 izlenme
İzmir Vakfı’nın kurban yardımı başvurusuna Valilik'ten ret
SADAT hakkında gündemi sarsan iddia! İşte Saray'ın Afganistan için yeni planı
Alman Hükümet sözcüsü 'Merz, İmamoğlu'yla bulaşacak mı' sorusuna cevap veremedi
Avrupa, kaçaklara bedava sağlık hizmetini kesti: En çok kaçak Türkler etkilenecek