Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulundu.
Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etti. Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği iddia edildi.
"ŞAŞKIN VE ÜZGÜNÜM"
SÖZCÜ, Bozkurt’un iddialarını haberleştirdi. Türkiye’nin gündemini sarsan iddiaların ardından, gece Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Şaşkın ve üzgün olduğunu söyleyen Erkan, şunları söyledi:
*Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.
*Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.
*Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.
Sözcü
Milyonlarca çalışanın gözü yeni yıldaki asgari ücret açıklamasında olacak! İşte yeni yılda asgari ücret için ne rakam konuşuluyor?28 izlenme
Saray'ın danışmanı hedef göstermişti: Hasan Can Kaya'dan cevap geldi17 izlenme
AKP’li Metin Külünk’ten AKP’lilere eleştiri: "Vatandaş sonuna kadar haklı"32 izlenme
AKP ülkeyi demir parmaklıklarla örüyor27 izlenme
Mansur Yavaş: "İftirayı meslek edinmiş şahsiyetlerin eseri olan düzeni onaracağız"44 izlenme
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde kavga çıkaran slogan: Birileri yine üniversiteleri karıştırmaya başladı33 izlenme
Prag'da Atatürk heykelinin dikilmesi engellendi43 izlenme
Nepotizmin belgesi: AKP’lilerin eşi dostu kadroda!21 izlenme
Polisten yine algı operasyonu! Tunç Soyer'in gözaltı görüntüleri büyük tepki çekti
Sinan Sardoğan'ın Fantezilerini Dinleyen Müge Anlı İsyan Etti!
CHP'li vekilden flaş iddia! 'Bazı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri istifa etti'
Köprülerden kaçak geçenlerin icra takibi, Abdülkadir Aksu’nun oğluna verildi!