Home
25 Ağustos 2018 ( 143 izlenme )
Reklamlar

Güney Kore eski cumhurbaşkanına yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından 25 yıl hapis!

Güney Kore eski Cumhurbaşkanı Park Geunhye'ın yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından aldığı ceza temyiz mahkemesinde onaylandı. Park Geunhye 25 yıl hapse mahkum edildi.

66 yaşındaki eski lider nisan ayında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Geunhye adının karıştığı yolsuzluk skandalı sebebiyle geçtiğimiz yıl görevden alınmıştı. Savcılar milyonlarca dolar rüşvet almak ve iş adamlarıyla çıkar ilişkisine girmek gibi 21 ayrı suçtan dolayı Park Geunhye’nin 30 yıl hapsini istemişti.

Devlet yönetiminin tepesinde patlak veren rüşvet skandalının ortaya çıkmasının ardından Güney Koreli vatandaşlar sokağa dökülmüş ve yüz binlerce kişinin katıldığı dev protestolara düzenlenmişti.

https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/guneykoreeskicumhurbaskanina25yilhapis2590798/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'yi eleştiren kaymakama yapmadıklarını bırakmayıp bir de üstüne AKP üyesi yapmışlar! Yabancıya konut satışında patlama! Vatandaşlık için 1 milyon dolar olan şart 250 bin dolara indirilmişti Suç duyurusunda bulunan yurttaşa işkence! Erdoğan hakaret etmekte serbest... Düziçililer o AKP'liyi başkanlıktan attı!