Kuzey Kıbrıs'ta 2022'de öldürülen yasa dışı bahis baronu ve kumarhaneci Halil Falyalı'nın eski muhasebecisi Cemil Önal’ın öldürülebileceğine dair şüphesini daha önce birkaç kez savcılığa bildirdiği belirtildi.
Mali suçlar odaklı Hollanda merkezli bağımsız araştırmacı gazetecilik platformu Follow The Money’den David Davidson, Cemil Önal’ın öldürülmesinin ardından yazdığı haberde, Önal ile geçen pazartesi günü görüştüğünü belirtti.
Görüşmenin Lahey’deki bir restoranda yapıldığının kaydedildiği haberde, Önal’ın “hayatına kastedileceğini düşündüğünü söylediği” aktarılarak Türkiye’den gelebilecek bir tehditten çekindiği ifade edildi.
Cemil Önal’ın rüşvet uygulamalarıyla ilgili elinde bulunduğunu iddia ettiği bilgi ve belgeler hakkında da “Bu beni eninde sonunda öldürecek” dediği aktarıldı.
Haberde, Cemil Önal’ın avukatının da öldürülme tehlikesi hakkında, “Bu ciddi tehdit birkaç kez savcılığa bildirildi” dediği belirtilirken Hollanda savcılığının konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadığı kaydedildi.
Önal, kısa süre önce Bugün Kıbrıs gazetesine verdiği son röportajında da, “Ben bir kara kutuyum, beni susturmak isteyecekler” diyerek öldürülme ihtimalinden açıkça söz etmişti.
Sözcü
AKP'nin yeni Diyanet İşleri Başkanı da Cumhuriyet düşmanı çıktı !1174 izlenme
Okulöncesi eğitim adeta Diyanet'e geçti56 izlenme
AKP’nin kısıtlı seçmen itirazları bir bir çöküyor!164 izlenme
Saray'ın yedek ödeneğinde hesap tutmadı!109 izlenme
Kurtuluş Savaşı çıkışı Bakan Tekin'i AKP'li isimle karşı karşıya getirdi12 izlenme
İmamoğlu-Erdoğan anketinde çarpıcı sonuç: Aradaki fark çok büyük!34 izlenme
Bakan'ın ayçiçek yağı stoku açıklamasına CHP'den çok sert tepki! "Hikâye anlatmayın"61 izlenme
'Patriot için resmi pazarlıklar yapıldı' diyen CHP'li Özcan belgesini ortaya çıkardı!84 izlenme
Başörtüsüz konser verince cezaevine gönderildi!
Ormanlarımız cayır cayır yanıyor, Savunma Sanayi Başkanlığı'nın ihalesinde THK detayı!
Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Emeklilerin bayram ikramiyesi artıyor
Yılmaz Özdil 'Kurtuluş Savaşı, dünyada enflasyonsuz başarılmış tek savaş !'