‘Güllü’ olarak tanınan şarkıcı Gül Tut, 26 Eylül’de Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi’nde bulunan 6 katlı binadaki evinin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi. Olayın ardından Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.Soruşturma kapsamında otopsisi yapılan Güllü’nün cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul’da toprağa verildi. Olayın şüpheli bulunması üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı.
Yapılan incelemelerde, daha önce verdiği 3 ifadede çelişkili beyanlarda bulunduğu belirlenen şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile arkadaşı Sultan Nur Ulu’nun bavullarla İstanbul’a gittiği tespit edildi. İki isim polis ekipleri tarafından yakalanarak Yalova’ya getirildi.

Şüphelilerden Tuğyan Ülkem Gülter, “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanırken, Sultan Nur Ulu hakkında ise adli kontrol kapsamında ev hapsi kararı verildi.
Savcılıktaki ifadesinde olay anına tanıklık ettiğini belirten Sultan Nur Ulu, Güllü’nün düşüş anını gördüğünü söyleyerek "Tuğyan annesini düşürdü, korkumdam söyleyemedim" ifadelerini kullandı.
Ulu ifadesinde, “Tuğyan arkadan, annesinin kalçasının altından bacaklarına doğru sarılarak, kendisini hafif yukarıya doğru çektiğini gördüm. Tuğyan annesini o şekilde çektikten hemen sonra annesi düştü. Ben düşüş anını gördüm" dedi. Yaşadıklarını korku nedeniyle daha önce anlatamadığını belirten Ulu’nun, Tuğyan Ülkem Gülter ile yalnız kaldıkları bir anda kendisine, ‘Ben yanarsam ikimiz de yanarız’ dediğini söylediği öğrenildi.

İfade işlemlerinin ardından Sultan Nur Ulu, polis eşliğinde kiracı olarak kaldığı konuta götürüldü ve ev hapsi uygulanmaya başlandı.
Adli kontrol kapsamında 13 Aralık’tan bu yana ev hapsinde bulunan Ulu’nun yaşadığı güvenlikli site görüntülendi. Site güvenlik görevlisiyle yapılan görüşmede, Ulu’nun evde yalnız yaşadığı ve konuta herhangi bir ziyaretçi gelmediği bilgisi paylaşıldı.
Yetkililer, yalnızca İl Emniyet Müdür Yardımcısının kontrol amacıyla siteye gelerek evi ziyaret ettiğini belirtti. Sultan Nur Ulu’nun temel ihtiyaçlarını internet üzerinden karşıladığı, avukatının ise ev hapsi kararına itiraz ettiği öğrenildi.
Gerçek Gündem
Kaynak: DHA
Torbalı'nın yeni belediye başkanı CHP'li Mithat Tekin oldu55 izlenme
Maliyeti 1.5 milyar milletin cebinden 15 milyar çıkacak23 izlenme
AKP'li başkan 5 yılda su gibi harcamış! Ceylanpınar’da milletin parası su gibi akıtılmış!135 izlenme
AKP'nin 30 Ağustos provokasyonuna İlber Ortaylı'dan tokat gibi yanıt!116 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Erdoğan parlamentoyu feshedecek, erken seçim yapacak"39 izlenme
Yine Diyarbakır, yine arazi anlaşmazlığı: Kuzenlerine kurşun yağdırdı, iki kardeş can verdi...48 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç: Seçim ilk turda bitiyor!19 izlenme
'İtibardan tasarruf olmaz': Kabine bu kez 'Kışlık Saray'da30 izlenme