Türk Telekom, Çayırhan, elektrik dağıtım şirketleri gibi birçok zararlı özelleştirmeye imza atan AKP, aynı yöntemden vazgeçmiyor. Son olarak Çayırhan'ın ardından Soma Termik Santrali'nin de benzer şekilde satılması gündemdeyken bu listeye şimdi de Gübretaş'ın eklendiği iddia edildi. İşçilerle toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalamayan şirketin, bilinçli olarak zarara uğratılıp ucuza yandaşlara satılacağı iddiaları dolaşıyor.

İŞVEREN HAREKETE GEÇMİYOR
2025’in ilk 6 ayında 2.2 milyar TL kâr açıklayan Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (Gübretaş) 48 gündür üretim yapmıyor. İşçilerin yüzde 85’lik zam talebine karşı işveren yüzde 30 teklif edince işçi greve çıktı. Tarımdanhaber'in haberine göre, gübre ihtiyacını buradan karşılayan Tarım Kredi Kooperatifinin, bu süreçte Mehmet Cengiz’e ait Eti Gübre’den 10 bin ton gübre alması dikkat çekti. Böylece Gübretaş’tan boşalan milyonluk pazar Cengiz’e kalırken, kulislerde Gübretaş’ın bu şekilde zarar ettirilerek birilerine peşkeş çekileceği iddiaları dolaşırken grevi sürdüren Petrolİş Sendikası Başkanı Süleyman Akyüz, “Biz bu sektörün en büyük firmalarında örgütlüyüz, ilk defa bu kadar uzun süren bir grev gördük. 48 gündür üretim durmuş ve işveren tarafı harekete geçmiyor. Bu kadar uzun süre tabi bazı iddiaları güçlendiriyor, kafa karıştırıyor” dedi.

Cengiz ve Tarım Kredi grev kırıcılık yapıyor
Gübretaş'ın üretiminin durdurulmasıyla birlikte Tarım Kredi'nin ihtiyacını Mehmet Cengiz'in şirketi Eti Gübre'den karşılamasını eleştiren Petrolİş Başkanı Süleyman Akyüz, "Eti Gübre’ de Tarım Kredi de bu alışverişle grev kırıcılığı yapıyor. Maalesef örgütsüz işyerlerinde böyle hamleler görüyoruz. Bazı şeylere şaşırmıyoruz artık" diye konuştu. Gübretaş yönetiminin görüşmeler sırasında hükümetin kamu işçisi ile sürdürüğü zam pazarlığının sonuçklanmasını beklediğini de söyledi.
Sözcü
Saray'da ağırlanan Iraklı vali Türkiye'ye "İşgalci" dedi!120 izlenme
IMF raporuyla ortaya çıktı! İşte Merkez Bankası'nın rezervlerindeki erime!117 izlenme
Pfizer’ın corona virüsü aşısında umut verici sonuç: Tek doz yetiyor47 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.102 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.100.712'ye, can kaybı 19.115’e yükseldi!110 izlenme
3. havalimanı henüz tam faaliyete geçmeden battı!1895 izlenme
Merdan Yanardağ’dan 'Erdoğan için özel anket' iddiası: 'Sonuçları Saray’da panik yarattı'65 izlenme
Çeşme’de 113 dönümün SİT tescili ‘hata yaptık’ denilerek iptal edildi!49 izlenme
Yalan, dolan, iftira damarlarına işlemiş45 izlenme
Sedat Peker'den Sezgin Baran Korkmaz açıklaması "Bu konu sanki unutturulmaya çalışılıyor."
İsmail Saymaz adaleti böyle özetledi 'Yatırım adı altında cezaevi yapılıyor !'
CHP'li Çakırözer; Gezi ve 28 Şubat tutuklularını cezaevinde ziyaret etti, yeni yıl mesajlarını paylaştı
Ekonomide kritik tablo 'Maaşlar ödenemeyecek'