Dolar kurundaki düşüş sonrasında akaryakıt fiyatlarına gelen zammın ardından köprü ve otoyollara gelecek zam belli olmaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile devletin işlettiği otoyollarda uygulanacak geçiş ücretlerine ilişkin çalışma büyük ölçüde tamamlandı.
KÖPRÜ VE OTOYOLLARA BU GECE YÜZDE 25 ZAM GELİYOR
1 Ocak’tan yani bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin yüzde 25 civarında zamlanması kesin gözüyle bakılıyor.
Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre KGM'nin bugün bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.
YAP İŞLET DEVRETTE ZAMMI DEVLET SÜBVANSE EDECEK
Devlete ait 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde yüzde 25 zam beklentisi öne çıkarken yapişletdevret (YİD) modeliyle inşa edilen Yavuz Sultan Selim Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve GebzeOrhangaziİzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, MenemenAliağaÇandarlı Otoyoluna ne kadar zam geleceği de merak edilen konular arasında.
Bu projelerde, geçiş ücretleri dolar ve euro kuruna göre belirleniyor. 2021 yılında yüzde 60'a yakın artan döviz kurları nedeniyle yapişletdevret (YİD) projelerinde 2022 için zam beklentisi arttı. Zammın dolar ve euro kurundaki artışa bağlı olarak hesaplanan oranda yapılması beklenmiyor.
Bu projelerde de zammın sınırlı tutulacağı, aradaki farkın garanti kapsamında devlet tarafından üstlenileceği ifade ediliyor.
Atlas Çağlayan ile ilgili tehdit paylaşımlarına 1 tutuklama13 izlenme
Fahrettin Koca canlı yayında aşı oldu, aşılamanın başlayacağı tarihi açıkladı55 izlenme
Cumhur İttifakı’na yüzde 68 oy çıkan Samsun bakın nasıl rekor kırdı!103 izlenme
Alevilere hakaret eden şahıs tutuklandı!65 izlenme
Hariri, Türk Telekom’un parasını bikini mankeniyle yemiş!67 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında ek iddianamede çarpıcı ayrıntılar! Polislere kumpas mı kuruldu?23 izlenme
Edirne'de emekliler faturalarını herkesin gözü önünde tek tek yaktı!15 izlenme
Atatürk düşmanı Pelikancı için bir suçlama daha! Üniversite tezi çalıntı mı?221 izlenme